Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται για μία ακόμη φορά η κυβερνητική παράταξη εν όψει των νέων αποκαλύψεων από την εφημερίδα Documento, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή προαναγγελία από τον εκδότη της Κ. Βαξεβάνη ότι ο νέος γύρος θα αφορά τη σύνδεση των παρακολουθήσεων του παράνομου λογισμικού Pretador με το Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτό, αν δηλαδή θα μπορέσει να αποδειχθεί η σύνδεση παρακολουθήσεων των ίδιων προσώπων που βρίσκονται στη λίστα του Pretador ή κάποιων εξ αυτών με την ΕΥΠ, είναι και το στοιχείο που θα ανεβάσει το «επίπεδο συναγερμού» στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία επικρατεί παρατεταμένη αναστάτωση.
Εν αναμονή του κυριακάτικου τύπου, το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη σφοδρή σύγκρουση, η οποία όπως όλα δείχνουν, θα λάβει χώρα στη βουλή στις 7 Δεκεμβρίου για το νομοσχέδιο που αφορά στην άρση του απορρήτου και την κυβερνοασφάλεια, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Νοεμβρίου.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αφήνουν να εννοηθεί ότι κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, θα δοθούν «συνολικές απαντήσεις», για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Προφανώς, το σχόλιο αυτό είναι και μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, αν και προκλήθηκε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, επέλεξε να μην του απαντήσει στη βουλή.
Ατοπήματα στο νέο νομοσχέδιο
Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι η ημέρα εκείνη θα είναι δύσκολη, όχι μόνο γιατί στο κάδρο θα έχουν μπει κι άλλες αποκαλύψεις αλλά και διότι η αντιπολίτευση αλλά και η ΑΔΑΕ έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για ορισμένες από τις 47 διατάξεις του νέου νομοσχεδίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την κατάπληξη και τη θεσμική της δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά στις παρακολουθήσεις, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό μεταβάλλει άρδην το κανονιστικό πλαίσιο που ίσχυσε επί σχεδόν 30 χρόνια σχετικά με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τροποποιεί σε πολλά και κρισιμότατα σημεία την λειτουργία της ΑΔΑΕ.
Πιο οξεία ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως νομοθετική ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει η αλήθεια στο φως» και «επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο την ενοχή του κ. Μητσοτάκη».
Είναι προφανές ότι μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι κρίσιμο για την κυβερνητική πλειοψηφία να υπάρξει τόσο κοινοβουλευτική «υποστήριξη» (και από βουλευτές πέραν εκείνων που έχουν γνώση του θέματος με τη συμμετοχή τους στην εξεταστική επιτροπή, όπως ο Γιάννης Κεφαλογιάννης) όσο και ευρύτερη διάθεση να δίνονται δημόσια απαντήσεις, ειδικά στις σφοδρές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις