Οι συλλήψεις με το «τσουβάλι» και η σύμπτωση με τις προαγωγές στο κτήριο της Κατεχάκη! Ο μπογιατζής που είχε «στρατολογηθεί» από «βαθύ λαρύγγι» έμπορο ναρκωτικών που κάρφωσε από την Λιθουανία την δράση του. Το νέο φιάσκο και η απόφαση της δικαιοσύνης.
Σήμερα (3/5) έγινε γνωστό πως ο περιβόητος Πολωνός «κατάσκοπος» που συνελήφθη χθες αθωώθηκε από το αυτόφωρο Μονομελές. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα και με βαρύγδουπες δηλώσεις των αρχών ότι συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ένας 59χρονος κατάσκοπος, μετά από συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Ε.Υ.Π, η οποία (η δεύτερη) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλίμονο!!!
Εξ’ άλλου η ΕΥΠ είναι γνωστό ότι δεν κάνει συλλήψεις αλλά υποδεικνύει στην ΕΛ.ΑΣ. ποιον πρέπει να συλλάβει χωρίς η δεύτερη να κρίνει αν πρέπει ή όχι.
Όπως έγινε γνωστό, ο 59χρονος «Τζέιμς Μποντ» που υποδυόταν εύστοχα ο Σιν Κόνερι, που κατάγεται από τη Γεωργία, είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και διαπιστώθηκε ότι βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε στρατόπεδα στην Αλεξανδρούπολη, και συγκεκριμένα, τη μεταφορά νατοϊκού εξοπλισμού.
Ο ελληνοποιημένος Γεωργιανός που έχει υπηρετήσει σε στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας στη Σιβηρία, φέρεται να στρατολογήθηκε από ένα Ρώσο ποινικό, που δρα για λογαριασμό της GRU, της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Μόσχας, προκειμένου να του στέλνει υλικό από ελληνικά στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής. Η «συνεργασία» αυτή, εκτιμάται ότι έγινε πριν από ένα 6μηνο.
Διαβάστε ακόμη:Έλεος! «Κατασκοπικά» παιχνίδια για εντυπώσεις – Πως κατασκευάζονται οι «επιτυχίες»
Όλα τα παραπάνω μοιράστηκαν ως πληροφορίες από την ΕΥΠ στα ΜΜΕ χωρίς φυσικά να δοθεί και η αντίστοιχη αναφορά πηγών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δημοσιογραφικές διασταυρώσεις. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι, ο 59χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία, είχε λάβει από τον στρατολόγο του συγκεκριμένες οδηγίες, για το πως θα κινείται στην περιοχή, δίχως να γίνει αντιληπτός.
Ανακοινώθηκε επίσης, πως μετά τη σύλληψη του 59χρονου στην Αλεξανδρούπολη, οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα, ενημέρωσαν τις μυστικές αρχές της Λιθουανίας, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του Ελληνογεωργιανού στρατολόγου, αφού στο κινητό του βρέθηκε κωδικοποιημένη πλατφόρμα στην οποία δεχόταν φωτογραφίες από τον 59χρονο κατάσκοπο που δρούσε στη χώρα μας. Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα αφού ύστερα από ρεπορτάζ του «Ε5» ανατρέπονται στην κυριολεξία τα όσα πλάσσαραν στα ΜΜΕ από το κτήριο της Κατεχάκη!
Η αλήθεια και τα παραμύθια
Ο Ελληνογεωργιανός που στρατολόγησε τον 59χρονο κατάσκοπο που συνελήφθη στην χώρα μας, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά, δολοφονίες και ήταν μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης. Είχε παραμείνει στην Ελλάδα για ορισμένο χρονικό διάστημα διαμένοντας στη Θεσσαλονίκη και είχε κινήσει τις υποψίες των ελληνικών αρχών ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες.
Καθ’ όλη την παραμονή τους όμως στην συμπρωτεύουσα οι Ελληνικές αρχές δεν τον ενόχλησαν και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για αδικήματα που είχε διαπράξει σε χώρες του εξωτερικού δεν τον εμπόδισαν ούτε να φύγει στο εξωτερικό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε5» έγινε σε συνεννόηση με τις αρχές!
Τώρα αρχίζουν τα περίεργα.
Όταν επέστρεψε στη Λιθουανία, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις λιθουανικές για τον ύποπτο. Έπειτα από στενή παρακολούθηση οι λιθουανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Ελληνογεωργιανού για απόπειρα δολοφονίας ενός σημαντικού προσώπου. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν ήθελαν η σύλληψη του να γίνει στην Ελλάδα.
Κατά την ανάκρισή του ο συλληφθείς, προκειμένου να πέσει στα μαλακά, αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία με έναν 59χρονο στην Αλεξανδρούπολη ο οποίος τον εφοδιάζει με κατασκοπευτικό υλικό. Τέτοια πληροφορία δεν είχε δώσει η ΕΥΠ στις Λιθουανικές αρχές και κατά συνέπεια ο συλληφθείς δεν είχε κανέναν λόγο να επιβαρύνει τον εαυτό του!
Έπρεπε όμως να πει κάτι για να έχει διαφορετική ποινική αντιμετώπιση στην χώρα που συνελήφθη.
Ο ίδιος είπε στην κατάθεση του, ότι είχε δώσει μεταξύ άλλων στον 59χρονο αναλυτικές οδηγίες για να περνάει απαρατήρητος όταν φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε στις στρατιωτικές εθνικές και Νατοϊκές βάσεις της Αλεξανδρούπολης. Τον είχε συμβουλεύσει μάλιστα να ντύνεται με αθλητική περιβολή, να κρατάει ένα μπαστούνι για να ανεβαίνει τους λόφους δήθεν ότι κάνει πεζοπορία.
Αμέσως μετά την πληροφορία που έλαβαν ο Ελληνικές αρχές, σε κοινή επιχείρηση της ΕΥΠ με την ΕΛ.ΑΣ, που είχε τον ρόλο της συλλήψεως συνελήφθη ο 59χρονος ο οποίος εργαζόταν ως… ελαιοχρωματιστής. Ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα εργαζόταν στην κατασκευή του τοίχους του Έβρου της Κορνοφωλιάς χωρίς ωστόσο το όνομά του να είναι στη λίστα με των εργατών.
Αλλά μας είπε η ΕΥΠ και άλλα αναφέρει το ρεπορτάζ – Τα ερωτήματα
Προκύπτει λοιπόν αβίαστα, πως πρώτα συνελήφθη στη Λιθουανία ο ύποπτος «στρατολόγος», ομολόγησε ο ίδιος τον περίεργο ρόλο του και μετά η ΕΥΠ έμαθε για τον μπογιατζή που βάφει τον φράχτη στον Έβρο.
Μέχρι εκείνη την ώρα η ΕΥΠ δεν είχε ιδέα για τον ρόλο των 2 αυτών ανθρώπων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα βιντεάκια που έστελνε ο 59χρονος στη Λιθουανία είναι ερασιτεχνικά, καθώς και γιατί ένας ποινικός ήταν ο «χειριστής» του, δίνοντάς του παιδικές «οδηγίες» για το πώς να κινείται.
Όλοι γνωρίζουν ότι ένας «στρατολόγος» είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένος προκειμένου να δίνει οδηγίες σε αυτούς που περιμένει πληροφορίες.
Κάτι τέτοιο, δεν προκύπτει από πουθενά.
Ας έρθουμε σε κάτι ακόμη πιο σοβαρό: Απορία υπάρχει, για το τι ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι Ρώσοι για το φράκτη στον Έβρο ;
Το να ενδιαφέρονται οι Ρώσοι για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου οι Αμερικανοί εκφορτώνουν πολεμικό υλικό για την Ουκρανία, είναι απόλυτα αντιληπτό και λογικό. Για το φράκτη του Έβρου όμως τι ενδιαφέρον έχουν ; Είχε αξία η μάρκα από τις βίδες που έβαζαν οι εργάτες ή κάτι άλλο συναφές ; Οι διαρροές που έγιναν δήθεν ότι αφορούν μέρος της κατάθεσης που έδωσε ο συλληφθείς ότι δούλευε για την μαμά Ρωσία δεν προκύπτουν από πουθενά.
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι αυτές τις ημέρες στην ΕΥΠ γίνονται νέες τοποθετήσεις διευθυντών, προαγωγές τμηματαρχών και κατά συνέπεια ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι οποιαδήποτε «επιτυχία» είναι προς όφελος των υφιστάμενων διευθύνσεων προκειμένου να πείσουν για την ικανότητα τους και για τα δήθεν δίκτυα πληροφοριών που έχουν ώστε να μην χρειάζεται να πραγματοποιηθούν αλλαγές σε πρόσωπα.
Το «Ε5» είναι σε θέση να γνωρίζει όλα τα ονόματα των προαχθέντων σε ρόλους τμηματάρχη και διευθυντών που έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και όλων αυτών που περιμένουν στην ουρά για να λάβουν το αντίδωρο της νέας εξουσίας τους.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις