Κουκούλωμα στα χθεσινά έκτροπα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Τα όσα ντροπιαστικά γεγονότα σημειώθηκαν χθες στην Μαγνησία στο περιθώριο του ματς ΒόλοςΟλυμπιακός δεν έμειναν ασχολίαστα από τους κυβερνώντες. Ασχολίαστα δεν έμειναν, αλλά έμειναν αναπάντητα και άλυτα όμως…

Ουσιαστικά, ο Παύλος Μαρινάκης κουκούλωσε την υπόθεση του Πανθεσσαλικού και τις ευθύνες της ΕΛΑΣ που έκανε αλόγιστη χρήση χημικών, πριν καν εκτραχυνθεί η κατάσταση, δημιουργώντας προβλήματα υγείας σε πολύ κόσμο. Και με χημικά (δακρυγόνα) που όπως λένε πολλοί ενδεχομένως να έχουν κιόλας λήξει και να χρησιμοπούνται ελαφρά τη καρδία σε κάθε ευκαιρία…

Επίσημη θέση λοιπόν για τις κατηγορίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, βγάζοντας… λάδι την αστυνομία και την κυβέρνηση, και φωτογραφίζοντας τις ευθύνες προς τις ομάδες. Όπως είπε ο ίδιος, η αστυνομία απλά έκανε… το καθήον της και ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες του πρωτόκολλου, στο ρημαγμένο Πανθεσσαλικό, που θύμισε εμπόλεμη ζώνη και σε τίποτα δεν παρέπεμπε σε ποδοσφαιρικό φόντο!

Οι τοποθετήσεις του Π. Μαρινάκη:

«Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων. Η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόζει τον νόμο. Χθες, η ΕΛΑΣ σε μια δύσκολη κατάσταση έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές για να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών που θέλουν να πάνε στο γήπεδο.

Το καθήκον της Κυβέρνησης αυτό είναι, όπως και η προάσπιση κατοίκων πόλεων όπου γίνονται αγώνες. Η Κυβέρνηση έχει πάρει σειρά πρωτοβουλιών για την ασφάλεια γηπέδων τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Έχουμε κάνει ελέγχους σε συνδέσμους και θύρες. Σίγουρα, δεν πρόκειται από το ένα παιχνίδι στο άλλο να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Καθήκον μας είναι να τρέχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ό,τι καταγγέλλεται και αρμοδιότητα των Αρχών είναι να το ελέγχει.

Δεν μπορώ να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση. Η ΕΛΑΣ ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο και με βάση την επικινδυνότητα της στιγμής έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει σε προσαγωγές. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο σε όποιο γήπεδο λαμβάνει χώρα παράνομη πράξη. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΛΑΣ. Προφανώς, όποια παράλειψη οργάνου σώματος ασφαλείας αξιολογείται. Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας έχει συγκεκριμένη περιγραφή. Μέλημά μας είναι να προστατεύουμε με ασφάλεια».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις