Μοιράσου το άρθρο

Ο Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.

Ο Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τον περασμένο μήνα με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Πενταμελούς Εφετείο Αναστολών της Αθήνας ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε να διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης.

Πράγματι, ο κ. Πλιώτας ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Α.Π. Χαράλαμπο Μωϋσίδη να μελετήσει την εφετειακή απόφαση αποφυλάκισης, κάτι που έγινε. Στην συνέχεια ο κ. Μωϋσίδης, ζήτησε την αναίρεσή της. Η αναίρεση θα κριθεί σε ένα από τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.

Τώρα, σε περίπτωση κατά την οποία οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος κάνουν δεκτή την αναίρεση του κ. Μωϋσίδη, τότε η υπόθεση θα αναπεμφθεί και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση, θα κρίνει και πάλι εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις