Ποια ήταν η συνέχεια από το «ευχαριστώ» που δεν είπε ο πρόεδρος της Βουλής προς τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, δεν λένε; Στην περίπτωση μας στα… ψιλά γράμματα ενός, κατ’ άλλα τυπικού, δελτίου τύπου του Κοινοβουλίου. Σε αυτό αποτυπώνονται με εύγλωττο τρόπο τα «σύννεφα», όπως έγραφε το iEidiseis, στην συνεργασία μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και του γενικού γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη.

Η ιστορία, πλέον, είναι γνωστή. Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Κώστας Τασούλας, σε μια αποχαιρετιστήρια ομιλία, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για αυτά τα τέσσερα χρόνια και δεν αναφέρθηκε καθόλου στον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Μυλωνάκη. Γεγονός αξιοπρόσεκτο, άξιο αναφοράς και κατεγράφη.

Η συνέχεια, ωστόσο, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Και αυτό διότι στην ιστοσελίδα της Βουλής «ανέβηκε» ένα δελτίο τύπου με τίτλο «Απολογισμός του κοινοβουλευτικού έργου από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα». Μέχρι αυτό το σημείο όλα καλά.

Το παρατηρητικό μάτι του αναγνώστη, όμως, διαβάζει, μεταξύ άλλων, πως «ο κ.Τασούλας παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Βουλής ευχαρίστησε τον κ.Γιώργο Μυλωνάκη Γενικό Γραμματέα της Βουλής, τον κ. Βασίλη Μπαγιώκο Ειδικό Γραμματέα της Βουλής και τον κ.Στέλιο Κουτνατζή Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου για την πολύτιμη συνεργασία τους ώστε να παραχθεί το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε».

Και κατόπιν παρατίθεται ολόκληρη η παρέμβαση του Κώστα Τασούλα στην Ολομέλεια. Στην οποία, προφανώς, όσο και να ψάξει ο παρατηρητικός αναγνώστης, δεν θα βρει ούτε ένα «ευχαριστώ» του Κώστα Τασούλα προς τον Γιώργο Μυλωνάκη. Μιας και ποτέ δεν υπήρξε η συγκεκριμένη, ούτε καμία άλλη, αναφορά εκ μέρους του προέδρου της Βουλής προς τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Και ο παρατηρητικός αναγνώστης θα αναρωτηθεί: Πως έγινε αυτή η καταφανέστατη λαθροχειρία; Ασκήθηκαν πιέσεις; Έβαλε «χέρι» το «αόρατο χέρι» του Μαξίμου στη Βουλή την Εβδομάδα των Παθών; Οι ευσεβείς πιστοί γνωρίζουν, πάντως, ότι σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι η κορύφωση του θείου δράματος…

Χ.

ieidiseis.gr

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣEUROKINISSI