Τα… «χαμηλά βαρομετρικά» που φέρνει η εσωτερική μουρμούρα «σκεπάζουν» για ακόμη μια φορά τον «πράσινο ήλιο». Την ώρα που η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζεται για την επικείμενη εκδήλωση επανεκκίνησης του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ την προσεχή Κυριακή, η εσωκομματική γκρίνια επανέρχεται με ένταση. Και έτσι αντί για συνθήκες συσπείρωσης η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκει μπροστά της το φάντασμα της εσωστρέφειας στον απόηχο των τελευταίων ημερών που άφησε πίσω της η υπόθεση Μπατζελή.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής επέλεξε να ρίξει τα δικά του «καρφιά» λίγο πριν τα φώτα στραφούν στην κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην μεγάλη εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρώντας να επανακαθορίσει τον ρόλο του κόμματος ως δύναμη σοβαρής, συγκροτημένης και τεκμηριωμένης αντιπρότασης στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Με δημόσιες παρεμβάσεις του βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε ευθεία κριτική στην ηγεσία, επισημαίνοντας τη χαμηλή δημοσκοπική απήχηση του κόμματος. «Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι θεωρώ ότι το πολιτικό κέντρο δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Από τη μέρα που έχει επιλεγεί και συνεδριάζει, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 10 μονάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά στα ερτζιανά ο αντιπρόεδρος της Βουλης θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος. «Είναι ένα όργανο που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις. Το αν είναι μέσα στο πολιτικό κέντρο όλες οι τάσεις, αυτό δεν λέει κάτι. Δεν φτιάχνουμε τα όργανα για να συμπεριλαμβάνουμε τους φίλους μας. Βάζουμε αυτούς που μπορούν πραγματικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε όσο η ηγεσία μπορούσε να αγκαλιάσει όλα τα στελέχη, να ακούσει όλες τις απόψεις, να μην υπάρχουν αποκλεισμοί. Διαφορετικές απόψεις είναι και διαφορετικά ακροατήρια». Παράλληλα, άφησε αιχμές για την στρατηγική του κόμματος αναφέροντας πως «ο δρόμος που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι αυτός που θα μας οδηγήσει στην πρώτη θέση». Ενώ επεσήμανε, επίσης, πώς ο ιδεολογικός προσανατολισμός προς το πολιτικό κέντρο αποτελεί παγίδα: «Τα κόμματα είναι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά. Όποιος θέλει να είναι στο κέντρο, μπορεί να καταλήξει να βυθιστεί. Δεν υπάρχει κόμμα του κέντρου. Ούτε κόμμα το οποίο θέλει να κυβερνήσει και να είναι τσόντα, εκτός αν δεν θέλει να είναι μεγάλο κόμμα. Ο πρόεδρος έχει ήδη αρνηθεί τις συνεργασίες, άρα κι εγώ δεν μπορώ να σας πω κάτι διαφορετικό». Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε πως «οι επιλογές της οποιαδήποτε ηγεσίας κρίνονται και για αυτά που κάνουν αυτοί και για αυτά που κάνουν τα στελέχη. Αυτό το γαϊτανάκι “λες κάτι θα διαγραφείς” προσωπικά δεν με απασχολεί. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω να λέω την άποψή μου υπό το φόβο ότι θα διαγραφώ».
Απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να μην ασχοληθεί με τα «πυρά» που εκτόξευσε Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης της Κυριακής, η οποία έχει τον χαρακτήρα της επανεκκίνησης για το κόμμα και μπροστά στην αναζωπύρωση ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας. Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει το μήνυμα και το σήμα της αντεπίθεσης στο πολιτικό σκηνικό, έτσι όπως διαμορφώνεται, μέσα από τη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση κινητοποίησης της οργανωτικής βάσης του κόμματος την Κυριακή, ως η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις