Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του vradini.gr δεν κινδυνεύει η επιχειρησιακή επάρκεια της ΕΥΠ, απαιτείται ωστόσο ενίσχυση στη Θράκη

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην ελληνική πραγματικότητα, και αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα με τον κορωνοϊό.

Όπως άλλωστε και η αντίστοιχη υπηρεσία στην Τουρκία η ΜΙΤ, η οποία σύμφωνα με πηγές του vradini.gr έχει αποδεκατιστεί από την πανδημία, και ήδη παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις στη λειτουργία της, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Πληροφορίες από τη Θράκη αναφέρουν ότι η πανδημία έπληξε στελέχη που από την Κωνσταντινούπολη οργάνωναν σχεδίαζαν και διηύθυναν επιχειρήσεις με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της μουσουλμανικής μειονότητας. Τα στελέχη αυτά επισκέπτονταν την Θράκη τουλάχιστον δυο φορές το μήνα με διάφορες καλύψεις, και η παρατεταμένη απουσία τους προκάλεσε απορίες, οι οποίες λύθηκαν…

Λόγω της ευαισθησίας του θέματος, το vradini.gr δεν θα αποκαλύψει πράγματα που γνωρίζει και πιθανόν να είναι απόρρητα, αλλά θα δώσουμε μια γενική εικόνα της κατάστασης, αφού ήδη εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα και ο διοικητής της ΕΥΠ Παν. Κοντολέων αποφάσισε να αποδώσει ευθύνες για πλημμελή εφαρμογή των μέτρων, διατάζοντας την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι αρχικές πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Sputnik, ο οποίος φέρεται να είναι πολύ κοντά σε ρωσικές πηγές, και στελέχη της ΕΥΠ που μίλησαν με το vradini.gr εξήγησαν ότι “όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, έτσι και η δική μας έχει τα δικά της κρούσματα, αλλά αναμενόμενα νούμερα και όχι τόσα ώστε να αποτελεί πρόβλημα”.

Όμως λόγω της εθνικής αποστολής της, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει την πολυτέλεια να τηρεί `”στατιστικές” σε πλήγματα από τον κορονοϊό, και κάπως έτσι ο κ.Κοντολέων αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Κατ΄αρχήν να πούμε ότι η πανδημία έπληξε τμήματα της βόρειας Ελλάδας κυρίως, και ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει αντικατασταθεί η επικεφαλής του κλιμακίου της Καβάλας στην οποία αποδόθηκαν ευθύνες για κακή διαχείριση του όλου θέματος αλλά και του προσωπικού, ενώ βαρύ είναι το κλίμα για την αντίστοιχη επικεφαλής στην Κομοτηνή, η οποία όμως παραμένει στη θέση της.

Παράλληλα κρούσματα υπήρξαν και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΕΥΠ, σε νέους εκπαιδευόμενους υπαλλήλους της υπηρεσίας, στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, οι οποίες έκλεισαν για τις απαραίτητες απολυμάνσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε άλλες διευθύνσεις τις οποίες δεν έχει νόημα να αναφέρουμε, αλλά αρκεί να μεταφέρουμε την διαβεβαίωση ότι “η Υπηρεσία είναι στις επάλξεις και επιτελεί τα καθήκοντά της στο ακέραιο χωρίς να έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την πανδημία”.

Και πράγματι τουλάχιστον στο κέντρο τα πράγματα είναι καλά, σε αντίθεση με τη Θράκη όπου υπάρχει πρόβλημα γενικώς, με την κινητικότητα των Τούρκων.

Πάντως λέγεται ότι η έρευνα που διενεργήθηκε από την ηγεσία έδειξε ότι το αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού της ΕΥΠ δεν είχε φροντίσει τόσο για τα υλικά προστασίας του προσωπικού (μάσκες, αντισηπτικά κτλ.) όσο και για τις διαδικασίες υγειονομικής ασφάλειας. Όπως επίσης λέγεται πως ευθύνεται και για την μη σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών όσων σε πρώτη φάση διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Πρέπει να ενισχυθεί η Θράκη

Παράγοντες των μυστικών υπηρεσιών, εν αποστρατεία πλέον, πολύ έμπειροι και γνώστες της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά, τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των κλιμακίων στη Θράκη με έμπειρο προσωπικό, και σχεδιασμό για καλύτερη οργάνωση.

Συγκεκριμένα στέλεχος, εν αποστρατεία πλέον προερχόμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας έκανε δύο επισημάνσεις.

“Πρώτον η ΕΥΠ είναι η μοναδική κρατική υπηρεσία,αν και η πλέον σημαντική, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που δε διαθέτει τοπική διεύθυνση σε επίπεδο Περιφέρειας με ρόλο να επιβλέπει τα κλιμάκια της περιοχής από Καβάλα έως Έβρο, να συντονίζει τις δραστηριότητες τους και να βοηθά στο έργο τους και στην διεκπεραίωση των κατευθύνσεων από την Αθήνα.

Δεύτερον είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι στην ευαίσθητη εθνικά αυτή περιοχή σχεδόν δύο χρόνια μετά την κυβερνητική αλλαγή δεν έχουν ακόμα επανέλθει στην ενεργό δράση και δεν έχουν αξιοποιηθεί με κανέναν τρόπο αξιόλογα επιχειρησιακά στελέχη με τεράστια εμπειρία σε επιχειρησιακό επίπεδο και μεγάλη εξειδίκευση που διώχθηκαν αγρίως και αδίκως και εξοστρακίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

Τα προαναφερόμενα είναι εν γνώση των διοικούντων την ΕΥΠ αλλά η λήψη αποφάσεων τουλάχιστον ως προς το δεύτερο αργεί πολύ, και αυτό εντάσσεται σύμφωνα με τους γνώστες, στα “παιχνίδια εξουσίας και ισορροπιών εντός της υπηρεσίας”.

vradini.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις