Εκατοντάδες συλλήψεις στη Γαλλία για τους βανδαλισμούς. Αμαυρώθηκαν οι πανηγυρισμοί για τον θρίαμβο της Παρί.

Από τη χαρά για την κατάκτηση του Champions League με εμφατικό τρόπο στο θρήνο για δύο θανάτους στη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Γαλλία.

Ειδικότερα, ένας 17χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου τα ξημερώματα στην περιοχή Landes της Γαλλίας, «κατά τη διάρκεια των εορτασμών» για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο δράστης ακόμα και τώρα παραμένει ασύλληπτος.

AP Photo/Thomas Padilla
AP Photo/Aurelien Morissard
AP Photo/Aurelien Morissard
AP Photo/Thomas Padilla

«Ένας 17χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας ως αποτέλεσμα των τραυμάτων του στο νοσοκομείο Dax. Συνέβη κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της PSG», ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

 

Επίσης, ένα άτομο που επέβαινε σε σκούτερ πέθανε αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στα νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Την ίδια ώρα στην Γκρενόμπλ, «τρία με τέσσερα» άτομα – «ο αριθμός αυτός μένει να εξακριβωθεί», σύμφωνα με τον εισαγγελέα – από την ίδια οικογένεια τραυματίστηκαν, δύο από αυτούς σοβαρά, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος που πανηγύριζε τη νίκη.

 

«Ένα όχημα έχασε τον έλεγχο», ανέφερε η νομαρχία, προσθέτοντας ότι ο οδηγός παραδόθηκε στην αστυνομία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση. Ο οδηγός ήταν αρνητικός σε τεστ που του έγινε για ναρκωτικά ενώ δεν είχε καταναλώσει ούτε αλκοόλ.

 

«Οι ταραχοποιοί στα Ηλύσια Πεδία προσπαθούσαν να προκαλέσουν επεισόδια και ήρθαν επανειλημμένα σε επαφή με την αστυνομία πετώντας μεγάλα πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Για τα θλιβερά γεγονότα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 500 συλλήψεις – 559 εκ των οποίων οι 491 στο Παρίσι – με αποτέλεσμα 320 άτομα να τεθούν υπό αστυνομική κράτηση, 254 εκ των οποίων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδια, 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Επίσης επτά πυροσβέστες τραυματίστηκαν καθώς και 192 διαδηλωτές.

Από τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν 692 πυρκαγιές και κάηκαν 264 οχήματα.

Εισβολή σε Chanel και Foot Locker

 

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν έχουν επαληθευτεί από το BBC, φαίνεται να δείχνουν πλήθος ανθρώπων να προσπαθεί να εισβάλει σε διάφορα καταστήματα στα Ηλύσια Πεδία, μεταξύ των οποίων τα Chanel και Foot Locker.

 

Η αστυνομία φέρεται να χρησιμοποίησε κανόνι νερού για να σταματήσει ένα πλήθος που έφτασε στην Αψίδα του Θριάμβου και έριξε δακρυγόνα στο πλήθος.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα επιχειρήθηκε και πλιάτσικο καταστημάτων στο κέντρο του Παρισιού.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταγιό καταδίκασε τη βία, γράφοντας: «Οι αληθινοί οπαδοί της PSG απολαμβάνουν τον υπέροχο αγώνα της ομάδας τους. Εν τω μεταξύ, οι βάρβαροι έχουν βγει στους δρόμους του Παρισιού για να διαπράξουν εγκλήματα και να προκαλέσουν την αστυνομία».

 

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια:

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
ieidiseis.gr
AP Photo/Aurelien Morissard

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις