Η ρωσική Wagner ανέλαβε την φύλαξη του προέδρου της Βενεζουέλας Ν.Μαδούρο και την προστασία της χώρας (βίντεο-φωτό)

325

Δραματικές εξελίξεις στη Νότιο Αμερική

Εθελοντές της ρωσικής Wagner αφίχθηκαν στην Βενεζουέλα για να προστατέψουν τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο από τυχόν προσπάθεια πραξικοπηματικής ανατροπής του από δυνάμεις προσκείμενες στις ΗΠΑ.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1000 επίλεκτοι της Wagner έχουν αφιχθεί στη νοτιοαμερικανική χώρα και έχουν απλωθεί γύρω από τον πρόεδρο και τις κεντρικές υποδομές της χώρας, για να τις προστατεύσουν από σαμποτάζ.

Επίσης έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό της φύλαξης των συνόρων. Να σημειώσουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας από την εποχή του αείμνηστου Ούγκο Τσάβες, τάσσονται υπέρ του μπολιβαρικού κινήματος εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Η Βενεζουέλα, ένα πάμπλουτο σε υδρογονάνθρακες κράτος (ίσως το πρώτο παγκοσμίως σε αποθέματα πετρελαίου) αντιμετωπίζει τον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ και ΕΕ προκειμένου να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση και να αναλάβουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων.

 

Ο Νικολάς Μαδούρο του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας είναι Πρόεδρος της Βενεζουέλας από τις 5 Μαρτίου 2013, αφού εισήλθε στο αξίωμα ως προσωρινός Πρόεδρος και στη συνέχεια εξελέγη κατά τις προεδρικές εκλογές του 2013 και πάλι το 2018. Ω

στόσο, τα αποτελέσματα των εκλογών του 2018 από τους Δυτικούς.

Στις αρχές του 2019, η φιλοδυτική Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας κήρυξε άκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών και επικαλούμενη αρκετές ρήτρες του Συντάγματος της Βενεζουέλας του 1999, δήλωσε ότι ο Χουάν Γκουαϊδό είναι προσωρινός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνταγματικής κρίσης τον οποίο και αναγνώρισε μεταξύ άλλων και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εν τέλει ο Χουάν Γκουαϊδό και οι συνεργάτες τους στους λίγους μήνες που έμειναν κατάφεραν να κατακλέψουν την χώρα και να φύγουν κλοτσηδόν από την εξουσία.

Η Ρωσία και η Κίνα αναγνώρισαν αμέσως τη νίκη Μαδούρο, ενώ η πρώτη έδωσε για μία ακόμα φορά «αέρα» στα δάνεια της Βενεζουέλας αφού έχει δώσει 15 δισ. δολ. και στις δύσκολες οικονομικά στιγμές της χώρας σταμάτησε να εισπράττει κεφάλαια και τόκους.

Ταυτόχρονα εκσυγχρόνισε και την πετρελαϊκή βιομηχανία σε μεγάλο βαθμό.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like