Η μικρή είπε στην οικογένειά της και στους διασώστες ότι χάθηκε αλλά «ήξερε ότι ήταν το σωστό να ακολουθήσει το ποτάμι»

Ένα 10χρονο κοριτσάκι επέζησε μόνο του, για περισσότερες από 24 ώρες, σε οροσειρά στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, αφότου χάθηκε μέσα στο δάσος.

Η Shunghla Mashwani έχασε τα ίχνη της οικογένειάς της την Κυριακή, ενώ διέσχιζε μια πεζογέφυρα στο μονοπάτι του Cathedral Rock στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του ποταμού Cle Elum, σύμφωνα με τον Guardian.

10xroni-ipa1
10xroni-ipa2

Λίγο πριν σταματήσουν για μεσημεριανό γεύμα, οι συγγενείς της διαπίστωσαν πως η μικρή λείπει και άρχισαν να την ψάχνουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να την βρουν.

Στην περιοχή εστάλη ομάδα διάσωσης, μεταξύ των οποίων και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, drones και ελικόπτερα. Η περιοχή στην οποία χάθηκαν τα ίχνη της 10χρονης περιγράφεται ως «απότομη, τραχιά και απομακρυσμένη, με πυκνά δέντρα και χαμηλή βλάστηση».

Περίπου στις 15:00 της Δευτέρας, δύο ομάδες διάσωσης κατάφεραν να εντοπίσουν την Shunghla σώα σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά.

Το τοπικό τμήμα του σερίφη περιέγραψε τη μικρή ως «εξαιρετικά επινοητική και ανθεκτική». «Περπάτησε μέσα από το πυκνό δάσος και πέρασε τη νύχτα ανάμεσα σε μερικά δέντρα» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η μικρή είπε στην οικογένειά της και στους διασώστες ότι χάθηκε όταν δεν βρήκε τη πεζογέφυρα που χρησιμοποιούσε η οικογένειά της, αλλά «ήξερε ότι ήταν το σωστό να ακολουθήσει το ποτάμι».

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις