Τα νέα χαρακτηριστικά του λογισμικού iOS 17.5, που κυκλοφόρησε από την Apple για τα iPhone.

Η Apple κυκλοφόρησε, την Τρίτη (15/05), το iOS 17.5 στα iPhone της. Με αυτή τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η εταιρεία στοχεύει να αποτρέψει την κατάχρηση των συσκευών γεωεντοπισμού, σε συνεργασία με την Google.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το BFMTV, με το λογισμικό iOS 17.5, οι κάτοχοι των iPhone θα ειδοποιούνται αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Οι ειδοποιήσεις ανίχνευσης εντοπισμού ειδοποιούν τους χρήστες όταν ένα συμβατό Bluetooth tracker που δεν τους ανήκει, κινείται μαζί τους, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένη η συσκευή», αναφέρει η Apple στην περιγραφή της εν λόγω ενημέρωσης λογισμικού.

Καταπολέμηση της ανεπιθύμητης παρακολούθησης

Η εταιρεία εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες πάνω σε αυτό το σύστημα ειδοποίησης. Έτσι, για την ανάπτυξή του συνεργάστηκε με την Google, η οποία έθεσε σε λειτουργία τη δική της υπηρεσία για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν τις συσκευές και τα αξεσουάρ τους. Στις αρχές Μαΐου, οι δύο εταιρείες άρχισαν μία πρωτοβουλία με στόχο την ανάπτυξη «βιομηχανικών προδιαγραφών» για την καταπολέμηση του ανεπιθύμητου εντοπισμού.

«Αυτή η μοναδική προδιαγραφή θα επιτρέψει στις συσκευές γεωεντοπισμού Bluetooth να είναι συμβατές με την ανίχνευση εντοπισμού και τις ειδοποιήσεις στις πλατφόρμες iOS και Android», ανέφερε χαρακτηριστικά η Apple σε σχετικό δελτίο Τύπου. Μάλιστα, αρκετοί κατασκευαστές συσκευών εντοπισμού Bluetooth έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους σε αυτό το πρότζεκτ, όπως η Samsung, η Tile και η Chipolo.

Το iOS 17.5 εισάγει ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που η Apple δεν αναφέρει στην περιγραφή της ενημέρωσής της. Αυτή η νέα έκδοση επιτρέπει στους Ευρωπαίους χρήστες να «κατεβάζουν» εφαρμογές απευθείας από το διαδίκτυο. Επί της ουσίας, πρόκειται για μία αλλαγή που τέθηκε σε εφαρμογή από την εταιρεία απρόθυμα στο πλαίσιο του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA), δηλαδή ενός νόμου που επιβάλλει διάφορους κανόνες στους τεχνολογικούς κολοσσούς για την αποφυγή οποιασδήποτε κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις