Προσελήφθη ως γενικός/οικογενειακός γιατρός – Οι εμπλεκόμενοι φορείς, που ενέκριναν τον διορισμό, δεν είχαν υπόψιν τους ένα ΦΕΚ
Ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει, τις τελευταίες ημέρες, στο Ηράκλειο Κρήτης μία αδιανόητη ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν νεαρό γιατρό ο οποίος έχασε την δουλειά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο cretalive, αναζητείται λύση στο ζήτημα της «εκ παραδρομής» πρόσληψης και στη συνέχεια της απόλυσης του ειδικευόμενου γιατρού Μάνου Τσιλιμιγκουνάκη.
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δυόμιση μήνες όταν προσελήφθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ως γενικός/οικογενειακός γιατρός προκειμένου να κάνει την ειδικότητά του στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Ο Μάνος Τσιλιμιγκουνάκης κατέθεσε ως υποψήφιος γιατρός τα απαραίτητα έγγραφα στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης από όπου τα δικαιολογητικά μεταβιβάζονται στο υπουργείο Υγείας ώστε να εγκριθεί η πρόσληψη στο νοσοκομείο επιλογής του ιατρού, το Βενιζέλειο εν προκειμένω.
Αν υπάρχει κενή θέση στο εκάστοτε νοσοκομείο δρομολογείται η διαδικασία του διορισμού από το υπουργείο Υγείας.
Στην περίπτωση του γιατρού όλα έγιναν κανονικά χωρίς κάποιο πρόβλημα ενώ ο ίδιος τονίζει στο cretalive τα εξής: «δεν είχα λόγο να αμφισβητήσω τη διαδικασία καθώς δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα η περίπτωσή μου».
Με αυτά ως δεδομένα, ο κ. Τσιλιμιγκουνάκης εργάστηκε επί δύο μήνες αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Βαρβάρας και ένα μήνα στην Α’ Παθολογική κλινική στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου έκανε κανονικά τις εφημερίες του, πληρώθηκε και όλα κυλούσαν ομαλά.
Ώσπου ξαφνικά, ενώ βρισκόταν στην εργασία του, καλείται στο Γραφείο Προσωπικού από όπου ενημερώνεται για ένα λάθος που είχε γίνει στην πρόσληψή του. Το λάθος αφορά στο γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, που ενέκριναν τον διορισμό, δεν είχαν υπόψιν τους ένα ΦΕΚ το οποίο είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως στις 24 Μαρτίου του 2020.
Με το εν λόγω ΦΕΚ γίνεται αλλαγή στο οργανόγραμμα του Βενιζέλειου νοσοκομείου με συνέπεια να μειώνονται οι θέσεις των ειδικευόμενων της γενικής ιατρικής κατά μία, από 20 έγιναν 19.
«Με αυτή την αιτιολογία, ότι υπήρξε το διοικητικό λάθος και αγνοήθηκε το εν λόγω ΦΕΚ, αιτούνται την απόλυση μου διότι δεν υπάρχει επί της ουσίας η οργανική θέση στην οποία φαίνομαι διορισμένος» εξηγεί ο ίδιος.
«Η πρώτη προφορική ενημέρωση έγινε την Δευτέρα 27 Μαρτίου. Προφανώς αιτήθηκα επίσημη γραπτή ενημέρωση επί του θέματος. Επί τρεις ημέρες πήγαινα στη δουλειά σε καθεστώς επισφάλειας, δηλαδή χωρίς να μου έχει κοινοποιηθεί επίσημο έγγραφο με τα νέα δεδομένα. Στις 30 Μαρτίου ο κ. Διοικητής υπέγραψε την διακοπή της σύμβασης με την αιτιολογία ότι η θέση δεν ήταν κενή, δόθηκε ως κενή εκ παραδρομής», όπως αναφέρει το επίσημο έγγραφο» αναφέρει ο ιατρός που πλέον έχασε τη θέση εργασίας του.
«Φθάνοντας στο σήμερα ακόμα δεν έχει δοθεί πειστική απάντηση και οριστική λύση για το θέμα και παραμένω απολυμένος. Θεσμικά ζητάω να δοθούν απαντήσεις γι’ αυτά τα θέματα» εξηγεί ο ίδιος.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις