⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Άνδρες των αρχών ασφαλείας είχαν απαιτήσει από τα κορίτσια να τραγουδήσουν υπέρ του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και όταν αρνήθηκαν άρχισαν να τις χτυπούν βάναυσα

Μια μαθήτρια στο Ιράν φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην τάξη της γιατί αρνήθηκε να τραγουδήσει ύμνο υπέρ του καθεστώτος, περιστατικό που έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων μαθητριών που αντιδρούν στη μαντίλα.

Συνδικαλιστική ένωση των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι το θύμα είναι 16 ετών και ονομάζεται Άσρα Παναχί. Το περιστατικό του ξυλοδαρμού συνέβη στις 13 Οκτωβρίου στην πόλη Αρνταμπίλ.

Άνδρες των αρχών ασφαλείας είχαν απαιτήσει από τα κορίτσια να τραγουδήσουν υπέρ του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Όταν αρνήθηκαν οι άνδρες άρχισαν να χτυπούν τα κορίτσια, με αποτέλεσμα κάποιες να χρειαστούν νοσηλεία. Μεταξύ τους ήταν και η Παναχί, η οποία πέθανε από τα τραύματα στο νοσοκομείο.

Οι αρχές αρνούνται ότι συνέβη το περιστατικό. Σε κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίστηκε μάλιστα ένας άνδρας που δήλωσε θείος της Παναχί, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η 16χρονη πέθανε εξαιτίας συγγενούς καρδιοπάθειας από την οποία έπασχε.

Μαθήτριες σε όλο το Ιράν, όπως σημειώνει ο Guardian, συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, η οποία πέθανε έπειτα από τη σύλληψή της γιατί δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ. Βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης δείχνουν μαθήτριες στα σχολεία τους χωρίς χιτζάμπ ή να αποκαθηλώνουν εικόνες του αγιατολάχ, ακόμη και να βγαίνουν στο δρόμο με ακάλυπτο το κεφάλι τους.

Οι αρχές έχουν απαντήσει με επιδρομές σε σχολεία, συλλήψεις, ακόμη και δακρυγόνα μέσα σε σχολικές μονάδες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις