Προειδοποιήσεις για επικίνδυνες μετακινήσεις και διακοπές ρεύματος – Κίνδυνος πλημμυρών σε Ντέλαγουερ και Νιου Τζέρσεϊ
Ύστερα από τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου, μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια, η Βοστώνη και η Ουάσινγκτον προετοιμάζονται εκ νέου για έντονες χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοχράν Μαμντάνι, δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ότι το ύψος του χιονιού ενδέχεται να ξεπεράσει κατά τόπους τα 50 εκατοστά. Προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, προειδοποιώντας ότι αυτές θα είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες» το πρωί της Δευτέρας.
🚨 Zohran Mamdani tells New Yorkers to become “emergency snow shovelers” and report to sanitation garages 8am–1pm with paperwork because the city can’t handle a blizzard without unpaid vibes.pic.twitter.com/vor4fvU3V9
— Derrick Evans (@DerrickEvans4WV) February 21, 2026
Προειδοποιήσεις από την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) εκτίμησε ότι στη Βοστώνη το ύψος του χιονιού θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 60 εκατοστών. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι σε ορισμένα σημεία της Ανατολικής Ακτής οι μετακινήσεις θα καταστούν «σχεδόν αδύνατες» λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Η NWS έκανε επίσης λόγο για αυξημένο κίνδυνο διακοπών στην ηλεκτροδότηση, καθώς και για πιθανές πλημμύρες σε περιοχές του Ντέλαγουερ και του Νιου Τζέρσεϊ.
Το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας
Στα τέλη Ιανουαρίου, χιονοθύελλα που έπληξε 14 αμερικανικές πολιτείες είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα στις μεταφορές και στις υποδομές
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























































