Ιταλία: Πάνω από δυο χιλιάδες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, στην Λαμπεντούζα το τελευταίο 24ωρο  

⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, έφτασαν πάνω από δυο χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Συνολικά, οι αφίξεις πλεούμενων και οι επιχειρήσεις διάσωσης ξεπέρασαν τις σαράντα. Έσπευσαν σε βοήθεια ταχύπλοα της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, του λιμενικού και σκάφη μη κυβερνητικών οργανισμών.

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ιταλία τις τελευταίες δυο ημέρες, προέρχονται από το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γουινέα και τον Νίγηρα. Παράλληλα, συνεχίζουν να παρουσιάζουν διαρκή αύξηση και οι αφίξεις «απελπισμένων της θάλασσας» από την Τυνησία. Το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λαμπεντούζα, από χθες είναι και πάλι υπερπλήρες.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις