Ενενήντα επτά μέλη της μαφίας της Καλαβρίας – της Ντράγκετα – και σειρά συνεργών τους συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Ρήγιο της Καλαβρίας και στον ιταλικό Βορρά, σε επιχείρηση των Καραμπινιέρων.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ των άλλων, για μαφιόζικη δράση, διεθνή διακίνηση ναρκωτικών, απόσπαση χρημάτων μέσω εκβιασμού και συνέργεια σε ψηφοθηρία και απαγωγές με στόχο την είσπραξη λύτρων.
Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής, μέρος των συλληφθέντων φέρεται να διαχειριζόταν, «σε καθεστώς μονοπωλίου», την διακίνηση ναρκωτικών σε πολλές περιοχές της Καλαβρίας.
“Un’importante operazione quella condotta oggi dai @_Carabinieri_ di Reggio Calabria, coordinati dalla Direzione Distrettuale Antimafia: 97 persone, tra cui esponenti di spicco della ‘ndrangheta, sottoposte a misure cautelari in tutta Italia. Un risultato importante che conferma… pic.twitter.com/F5JAuDIhzR
— Ministero Difesa (@MinisteroDifesa) May 21, 2025
Η επιχείρηση ονομάσθηκε «Μιλένιουμ» και οι συλλήψεις, εκτός από το Ρήγιο της Καλαβρίας, πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο, στην Μόντσα, στην Μπολόνια, στο Ρίμινι και στην Παβία.
Κατασχέθηκαν, παράλληλα, δυο εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνταν στον οικοδομικό τομέα και στην εστίαση, μέσω των οποίων η Ντράγκετα θεωρείται ότι «ξέπλενε» το βρώμικο χρήμα της.
protothema.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































