“Ήττα κατά κράτος” του Θεοδωρικάκου – Το φιάσκο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας

26
Μοιράσου το άρθρο

Σε Αστυνομικά Τμήματα οι 600 νέοι “πανεπιστημιακοί αστυνομικοί”!!! Κατέρρευσε το “νόμος και τάξη” του υπουργού!

 

Σε τέσσερις μήνες θα αναλάβει δράση η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στις 14 Ιανουαρίου 2022.

“Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία” ανέφερε στις 16 Μαΐου 2022.

field_kentriki_fotografia

 

 

10 μήνες μετά,  οι 600 άοπλοι «πανεπιστημιακοί αστυνομικοί» που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους σε περίπου τρεις εβδομάδες,  δεν έπιασαν δουλειά στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα που εξήγγειλε ο υπουργός,  αλλά…θα τοποθετηθούν σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής για την ενίσχυση τους . Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader τα φύλλα πορείας τους έχουν ήδη εκδοθεί και έχει ανακοινωθεί και στους ίδιους σε ποιο Αστυνομικό Τμήμα πρόκειται να υπηρετήσουν.

Πρόκειται για τμήματα σε περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο το προσωπικό που απαιτείται για την αντιμετώπιση τους, και όχι σε αυτά που βρίσκονται κοντά σε Πανεπιστημιακά ‘Ιδρύματα, δηλαδή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, έτσι ώστε να στελεχώσουν τις πρακτικά ανύπαρκτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, για τις οποίες και προσελήφθησαν.Ήδη οι συνάδελφοί τους που προσελήφθησαν και εκπαιδεύτηκαν στην πρώτη σειρά,  σε ένα μεγάλο ποσοστό εκτελούν υπηρεσία φρουρού στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αλλά και περιπολίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οργανωμένες περιπολίες των ΟΠΠΙ γίνονται μόνο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, περιμετρικά των εγκαταστάσεων με περιπολικά οχήματα και σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση και οι ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εάν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει ο σχετικός Νόμος, από τις Πρυτανικές Αρχές, η είσοδος των ΟΠΠΙ στις Σχολές είναι από άσκοπη μέχρι και επικίνδυνη. Και φυσικά, λένε οι ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατό η κάθε ομάδα «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» να συνοδεύεται και από μια διμοιρία των ΜΑΤ!

Με πληροφορίες από:reader.grastinomiko.gr – bloko.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like