Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κ. Παπανάτσιου σχετικά με την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεση με ταχύπλοα Flying Dolphin των Β. Σποράδων.
Στην ερώτησή της η Βουλευτής αναφέρει ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων κατά τους χειμερινούς μήνες εξυπηρετείται συνήθως από δρομολόγιο ενός συμβατικού πλοίου και από δρομολόγια ταχυπλόων Flying Dolphin. Η πλειονότητα των κατοίκων για τις επείγουσες και ολιγόωρες εργασίες , υποχρεώσεις, συνδιαλλαγές τους κλπ με την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν ανάγκη της ύπαρξη ακτοπλοϊκών συνδέσεων που να τους δίνει τη δυνατότητα της αυθημερόν μετάβασής τους στο Βόλο και επιστροφή στο νησί όπου διαμένουν.
Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι, όπως αναφέρουν με επιστολή τους οι Δήμαρχοι της Σκοπέλου και της Αλοννήσου λόγω των περιοριστικών μέτρων και της δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης, το ταχύπλοο Flying Dolphin Venus της εταιρείας Aegean Flying Dolphin έχει διακόψει τα δρομολόγιά του στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετάβαση στον Βόλο νωρίς το πρωί και η αυθημερόν επιστροφή των κατοίκων των Β.Σποράδων, στη βάση τους.
Αποτέλεσμα της παραπάνω διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεση με ταχύπλοα των Β. Σποράδων οι μόνιμοι κάτοικοί τους, που έρχονται στο Βόλο για να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε υποχρέωση τους, χρησιμοποιώντας το πλοίο της γραμμής, δεν επιστρέφουν την ίδια ημέρα στις οικίες τους αλλά υποχρεώνονται να διανυκτερεύουν εκτός έδρας δύο εως τρεις ημέρες, να απέχουν από την εργασία τους και τις λοιπές οικογενειακές υποχρεώσεις τους για όλο αυτό το χρονικό διάστημα και να επιβαρύνονται με πρόσθετες περιττές δαπάνες. Επιπλέον καθώς βρίσκονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά της οικίας τους, εκτός από την οικονομική και χρονική επιβάρυνση υπάρχει και αυξημένη πιθανότητα έκθεσής τους στον ιό covid 19.
Η Βουλευτής τονίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων των Β. Σποράδων προς της υπηρεσίες που παρέχονται στο Βόλο και δεν υπάρχουν στα νησιά όπως οι κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία κλπ. χωρίς όμως να παραμένουν για ημέρες, εν μέσω Πανδημίας, εκτός των οικιών τους, κάτι που είναι επικίνδυνο για την υγεία τους και επιβαρυντικό για την οικονομική τους κατάσταση, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να επανέλθουν άμεσα τα δρομολόγια του ταχύπλοου που θα διασφαλίζει την μετάβαση στο Βόλο και την αυθημερόν επιστροφή των νησιωτών των Βορείων Σποράδων στις οικίες τους.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις