8ος στη σειρά υποψήφιος για την Ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στις 8 το βράδυ από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου με φόντο την Ακρόπολη μέσω τηλεοπτικού μηνύματος, στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

Ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και την ενημέρωσε για την απόφασή του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγης. Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως και σε όλους τους υποψήφιους.

Η ίδια έχει διαμηνύσει ότι ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα διασφαλίσει την ενότητα και τις διαδικασίες ως την ημέρα εκλογής του νέου αρχηγού.

«Ο κύβος ερρίφθη: Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής»,  ανέφερε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Γ. Παπανδρέου, από την Κωνσταντινούπολη, έκανε ορισμένα τελευταία τηλεφωνήματα που φέρεται να «κλείδωσαν» την απόφασή του.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ακόμα και αν συνυποψήφιός του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ως χθες βράδυ, πλην του Βασίλη Κεγκέρογλου, ουδείς άλλος εκ των έξι υποψηφίων δηλώνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μάλιστα, και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινήθηκαν και επιθετικά εναντίον του. Ο πρώτος καλώντας τον «να ξεκαθαρίσει σύντομα τις προθέσεις του» και ο δεύτερος θέτοντας ως κυρίαρχο δίλημμα την αναμέτρηση παρελθόντος-μέλλοντος.

Την ίδια στιγμή ο Χάρης Καστανίδης φέρεται να είναι ο δεύτερος που έχει καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης αφήνουν να διαρρεύσει ότι κινούνται εξαιρετικά προς την ίδια κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι 6 το απόγευμα της Πέμπτης λήγει η προθεσμία για τη συλλογή υπογραφών και υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από:lawandorder.gr