Μπορεί η κοινωνία να «βράζει» από το σκάνδαλο παιδεραστίας του Δημήτρη Λιγνάδη, όμως η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του pronews.gr που υποστήριζαν πως το Μαξίμου θα καλύψει τη Λίνα Μενδώνη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο θέμα Λιγνάδη, όπου και υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την υπουργό. 

Αναφερόμενη στη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπός είπε ότι: «Ήταν μια ατυχής έκφραση. Αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη».

Για το αν η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη της Λ. Μενδώνη ότι εξαπατήθηκε και αν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε: «Μια ατυχής έκφραση δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη, είναι μια καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο Υπουργείο Πολιτισμού».

Η Αριστοτελεία Πελώνη ξεκίνησε την ενημέρωση αναφερόμενη στις αποκαλύψεις που δοκιμάζουν τον χώρο του ελληνικού θεάτρου.

«Το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων».

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η ελληνική κοινωνία, είναι κοινωνία αρχών και αξιών, που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το Κράτος Δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων, αντί της σιωπής και της συγκάλυψης», είπε.

«Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η Κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός», συνέχισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.

Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν εντός ΝΔ οι φωνές που ζητάνε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, με το Μαξίμου να έχει να διαχειριστεί μία ακόμα «καυτή πατάτα». Μετά την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία ζήτησε την παραίτηση της υπουργού και ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης έκανε παρόμοιες δηλώσεις.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιτέθηκε στην Λίνα Μενδώνη για δυο αναφορές της.

 

Για τη δήλωσή της ότι εξαπατήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, επισημαίνοντας ότι «πολιτικός κατά την άποψή μου δεν νοείται να λέει “εξαπατήθηκα”» αλλά και για την αναφορά της ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένα επικίνδυνος άνθρωπος λέγοντας ότι ως νομικός οφείλει να τονίσει ότι «την επικινδυνότητα θα την κρίνουν τα  δικαστήρια δεν την κρίνει η πολιτική ηγεσία».

pronews.gr