Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα μπαράζ επιθέσεων με 367 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ τόνισε ότι η απάντηση στο χειρότερο κύμα ρωσικών επιθέσεων, πρέπει να είναι η ενίσχυση των δυτικών κυρώσεων.
Την άσκηση της «μέγιστης διεθνούς πίεσης» μετά την νέα πολύνεκρη νυκτερινή επίθεση στην Ουκρανία που προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων, ζήτησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας. «Είναι αποτρόπαιο να βλέπει κανείς παιδιά ανάμεσα στα αθώα τραυματισμένα ή σκοτωμένα θύματα», δήλωσε μέσω του Χ.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα μπαράζ επιθέσεων με 367 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου και του Κιέβου, στη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του πολέμου μέχρι στιγμής, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και τρία παιδιά στην περιοχή Ζίτομιρ της βόρειας Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο είπε ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν. Άλλοι απολογισμοί που ανακοινώθηκαν ξεχωριστά από τις τοπικές αρχές και τους διασώστες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 13.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, η Ρωσία εκτόξευσε 298 δρόνους και 69 πυραύλους αλλά η αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταρρίψει 266 δρόνους και 45 πυραύλους.
protothema.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































