Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον επιτυχημένο; υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια, 18 Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε σε υπερπαραγωγή της ΕΡΤ, σχέδια επί σχεδίων για την επιχείρηση εμβολιασμού των Ελλήνων, με το όνομα «Ελευθερία», και ανακοίνωσε… 1.018 κέντρα εμβολιασμού με δυνατότητα εμβολιασμού 2.000.000 πολιτών/μήνα.

Πλέον όμως, αποκαλύπτεται η γύμνια του επιτελικού κράτους!

Ούτε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν, (αλλά μόλις 282),

Ούτε σύριγγες υπάρχουν (βγήκε άγονος ο διαγωνισμός), αλλά

Ούτε και το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό, (δεν φρόντισαν για προσλήψεις),

το οποίο θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο και σε μεγάλο αριθμό, γιατί κάθε πολίτης που εμβολιάζεται θα πρέπει να τυγχάνει ιατρικής παρακολούθησης για αρκετή ώρα μετά το εμβόλιο για να γίνουν οι έστω και ελάχιστοι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί!

Έως σήμερα, 17 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι σε θέση να εμβολιάσει ούτε τους 8.000 πολίτες που έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεν είναι ανέκδοτο, ούτε και υπερβολή. Είναι φιάσκο γιατί ποτέ δεν προέβλεψαν τι θα χρειαστεί για να φέρουν εις πέρας τους εμβολιασμούς.

 

Έτσι μετά την αποτυχία και ως προς τα εμβολιαστικά κέντρα, φόρτωσαν και τους εμβολιασμούς στα αποδεκατισμένα νοσοκομεία, που δεν έχουν προσωπικό και παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις.

Και κάπως έτσι, για να καλύψουν την τραγικότητά τους, ανοίγουν την αγορά για να κατευνάσουν την οργή του κόσμου, που πλέον βλέπει την ανέχεια να τον κυριεύει.