Στο ΓΕΕΘΑ «ψάχνουν με το κυάλι» να βρουν Συνταγματάρχες για να στελεχώσουν Τμήματα και Διευθύνσεις! Σε πολλές περιπτώσεις Συνταγματάρχες που είχαν εκφράσει μέσω της άτυπης «φιλικής δήλωσης» την πρόθεση τους να αποστρατευθούν και να διευκολύνουν τα ζητούμενα ποσοστά από τον ΥΠΕΘΑ, αντί για την καθιερωμένη θετική απάντηση αποστρατείας τους, λαμβάνουν μεταθέσεις! Δηλαδή έδιωξαν στελέχη που ήθελαν να παραμείνουν και στελέχη που επιθυμούσαν να φύγουν τα διατηρούν στην ενέργεια!
Θέσεις από υποδιοικητή Ταξιαρχίας και κάτω «συμπιέζονται» προς τον χαμηλότερο βαθμό, με αποτέλεσμα Συνταγματάρχες να τοποθετούνται σε θέσεις Ταξιάρχων και πάει λέγοντας! Ανάλογα φαινόμενα έχουμε και στο Πολεμικό Ναυτικό!
Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ
Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά δεν θα αποδοθεί στον ΥΕΘΑ αλλά στον Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος δεν έβαλε φρένο στα υπουργικά «θέλω» με επιχειρήματα που είχε πολλά εάν ήθελε. Ο κ. Χούπης γνώριζε πολύ καλά τι θα προέκυπτε, αλλά δεν είπε “όχι” στον ΥΕΘΑ, όπως όφειλε. Ήταν υποχρεωμένος εξαρχής να εξηγήσει στην πολιτική ηγεσία, γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν τόσες μαζικές αποστρατείες σε μια χρονιά. Αν ο ΥΕΘΑ επέμενε στην λανθασμένη άποψη του, θα μπορούσε ο Αρχηγός εφόσον έβλεπε ότι δεν ήταν δυνατόν να τον πείσει, ακόμη και να παραιτηθεί, όπως έχουν κάνει κατά καιρούς άλλοι Αρχηγοί. Λίγοι μεν αλλά έμειναν στην ιστορία…
Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ πάντως θα μείνει στην ιστορία και επειδή επί των ημερών του, γίνονται κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς να ανακοινώνονται!!! Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και το ερώτημα είναι γιατί; Ντρέπονται να τις ανακοινώσουν;
Προφανώς και δεν είναι μυστικό ότι όλες οι κυβερνήσεις παρενέβαιναν στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και αρκετές φορές παλαιότερα με τη μορφή «εκκαθαρίσεων». Όμως αυτά που συμβαίνουν φέτος στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ.
Έχουν γίνει μαζικές εκκαθαρίσεις Ανωτάτων και Ανωτέρων κατ’ εντολήν, προκειμένου να υποστηριχθεί το αφήγημα της Ατζέντας 2030 με μόνο κριτήριο το βαθμό, χωρίς να λάβουν υπόψη το αξιόμαχο του στρατεύματος. Αλλά ούτε αυτό ενόχλησε τον κ. Χούπη και τους υπόλοιπους Αρχηγούς.
Είναι γνωστό στους επαΐοντες ότι η ασφαλεία μια χώρας κοστίζει. Όταν τώρα φτάνει ένας Υπουργός πέραν από τον “αφοπλισμό” που ήδη επικρατεί, να επιβάλει την άκριτη αποστρατεία σωρείας έμπειρων στελεχών και των τριών Κλάδων, μόνο και μόνο για μειώσει και καλά το μισθολογικό κόστος στο Υπουργείο του εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του στρατεύματος και κατά συνέπεια της ασφάλειας της χώρας, μια πρακτική ερασιτεχνική κι επικίνδυνη, βγάλτε συμπέρασμα που οδηγούμαστε.
Δεν θα μιλήσουμε για όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί για την περίπτωση της “παράνομης” κρίσης της τάξης 1994 και των τριών Κλάδων στις έκτακτες κρίσεις του Φεβρουαρίου, ποιος “Ελαφράς Υπηρεσίας” ευνοήθηκε από αυτή την κρίση, καθώς και που «συνεδρίασε» το ΑΣΣ.
Διότι ούτε αυτά τα έχουμε ξαναζήσει ποτέ. Θα σχολιάσουμε όμως την πρόσφατη απόφαση των Ανώτατων Συμβουλίων των τριών Κλάδων που αποφάσισαν (;) την παραμονή, μεγάλου ποσοστού των Αξιωματικών που ήδη βρίσκονταν για υπηρεσιακές ανάγκες σε κατάσταση Εκτός Οργανικών Θέσεων και όπως έχει γίνει γνωστό, ο Α/ΓΕΕΘΑ υποστήριξε αυτή τη θέση λόγω των επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών. Αναφερόμαστε σε αξιωματικούς που προέρχονται από τις σχολές Υπαξιωματικών μόνο.
Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ
Ο κ. Δένδιας, προφανώς διαφώνησε με τις θεσμικές αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων και ανακοίνωσε δημόσια μέσω ανακοίνωσης του ΥΠΕΘΑ ότι η συγκεκριμένη κατηγορία Αξιωματικών θα αποστρατευθεί στο σύνολό της, “αδειάζοντας” κατά παράβαση και τα Συμβούλια και τους Αρχηγούς. Κυρίως, “αδειάζοντας” και μειώνοντας τον Α/ΓΕΕΘΑ. Οι Αρχηγοί πειθήνια υπάκουσαν και θα… συμμορφωθούν, αλλάζοντας πιθανόν τα πρακτικά των Ανώτατων Συμβουλίων. Προκειμένου να υποστηριχθεί το νέο αφήγημα (το οποίο απαξιώνει πλήρως την ικανότητα κρίσης των Ανωτάτων Συμβουλίων), τα συγκεκριμένα στελέχη στοχοποιήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο αφού παρουσιάστηκαν ως ευνοημένα, ως οικονομικό βάρος, ως περίπου «ανωμαλία» στον όλο φυσιολογικό μηχανισμό εξέλιξης των στρατιωτικών. Ως λύση τελικά επιλέχθηκε η ΜΗ εφαρμογή του νόμου.
Υπενθυμίζουμε ότι ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΞ για τις κρίσεις όσων δήλωσαν επιθυμία να κριθούν οι οποίοι είθισται να αποστρατεύονται, πάντα ακολουθούσε άμεση άτυπη ενημέρωση και ακολουθούσε η γνωστή «επιστολή». Πλέον, πληροφορούμαστε έγκυρα ότι οι αποφάσεις επί των αιτήσεών τους διατηρούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν, ανάλογα με το που θα οδηγηθούν οι εξελίξεις. Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουμε πληροφορηθεί ότι Συνταγματάρχες που είναι βέβαιοι ότι θα αποστρατευθούν, έχουν συμπεριληφθεί στον επικείμενο κύκλο μεταθέσεων!!!
militaire.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις