Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Προεδρία έδειξαν διάθεση να διορθώσουν τη – λεκτική έστω- απαλλαγή των Τούρκων για την εισβολή, που συνεχίζεται. Υπάρχει ακόμη στον προεδρικό ιστότοπο. Σαν να μην έχει αξία τι λέει η αρχηγός του κράτους..

Οι πόλεμοι έχουν παράπλευρες απώλειες και στο πεδίο της πολιτικής. Ίσως γιατί υποχρεώνουν τους πολιτικούς να αναμετρηθούν με την Ιστορία.

Όχι πάντα για να τη γράψουν- ενίοτε για δείξουν ότι τη γνωρίζουν.

Αν ως παράπλευρη απώλεια του πολέμου στην Ουκρανία, ακολουθήσει η τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κάλπη, ο ίδιος κατέστησε δική του παράπλευρη απώλεια την …Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δεν το επιδίωξε, της έτυχε.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο γραφείο της , τον άκουσε να λέει επί λέξει: «Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος».

Όσοι έχουν μνήμη και ιστορική γνώση δεν απόρησαν. Με τα πραγματικά περιστατικά δεν τα πάει καλά.

Όταν πήρε το λόγο η Πρόεδρος έδειξε ότι υπάρχουν και χειρότερα:

-«Κύριε Πρόεδρε, συμφωνώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που νομίζαμε πια ότι αυτά τα θέματα λύθηκαν».
Αν για τις ανάγκες της δουλείας της είχε εντρυφήσει στη μεταπολεμική περίοδο, θα έβρισκε σωρεία παραβάσεων του διεθνούς δικαίου. Από τους Αμερικανούς ,τους Σοβιετικούς και τους Τούρκους.
Τώρα φάνηκε να συμφωνεί με τον Μητσοτάκη, αλλά να διαφωνεί με την Ιστορία. Η να μην θεωρεί «τόσο σημαντική» την εισβολή την Κύπρο.

Η διαγραφή της παράνομης εισβολής και κατοχής του 1974 θα ήταν απλώς φραστικό ατόπημα αν δεν υπήρχε και συνέχεια που τραβάει το έδαφος κάτω από τα Hoganτης.

Μιλώντας στη Βουλή για τη ρωσική εισβολή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε εμφατικά: «Άκουσα κάποιους να μιλάνε για πρωτοφανές γεγονός… Λες και δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε εισβολή».

Η βολή για την αποσιώπηση του «Αττίλα» έφυγε από κάποιον που υπέγραψε για να εγκατασταθεί η Σακελαροπουλου στο προεδρικό μέγαρο.

Την πρότεινε για πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας, από όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μετακίνησε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο Τσίπρας, απέσυρε την πρότασή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο και υπερψήφισε. Αλλιώς μετά τη πρώτη ψηφοφορία, η υποψηφιότητα της θα είχε αποσυρθεί.

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Προεδρία έδειξαν διάθεση να διορθώσουν τη – λεκτική έστω-απαλλαγή των Τούρκων για την εισβολή, που συνεχίζεται.

Υπάρχει ακόμη στον προεδρικό ιστότοπο. Σαν να μην έχει αξία τι λέει η αρχηγός του κράτους..

Δεν την απασχολεί ότι ο πολιτικός αρχηγός που έκρινε την εκλογή την επικρίνει για μια γκάφα;

Ουδείς από τους προκατόχους της δέχθηκε στη Βουλή ανάλογη μομφή από κόμμα που του εμπιστεύθηκε να εκπροσωπεί το έθνος.

Ότι η Πρόεδρος υπήρξε θύμα του Πρωθυπουργού, δεν είναι επαρκής εξήγηση.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις