Οι φάκελοι μεγάλων υποθέσεων απάτης και φοροδιαφυγής «χάθηκαν», κατά παράβαση κανονισμών και νόμων

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, με προφορική εντολή του διευθυντή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ηλία Κωνσταντέα καταστράφηκαν εκατοντάδες πορίσματα των τελευταίων ετών και συγκεκριμένα όσα έχουν συνταχθεί επί θητείας του για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που δεν έχουν παραγραφεί και έχουν απασχολήσει ή συνεχίζουν να απασχολούν ελληνικές και ευρωπαϊκές εισαγγελικές αρχές, αλλά και τις αρμόδιες ΔΟΥ. Οπως είναι για παράδειγμα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα ή αφορούν σε επιχορηγήσεις σε ξενοδοχεία αλλά και περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, καπνικών προϊόντων κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που ανέλαβαν το έργο της καταστροφής φέρονται να κράτησαν ελάχιστα από τα δεκάδες πορίσματα που τηρούνταν στο αρχείο της υπηρεσίας, όπως για υποθέσεις ελέγχων σε βενζινάδικα και σε γνωστή επιχείρηση υποδημάτων.

Μέσα σε λίγες ώρες, δεκάδες χιλιάδες έγγραφα του δημοσίου έγιναν χαρτοπόλεμος και πετάχτηκαν με μαύρες σακούλες στα σκουπίδια, λίγες μόλις μέρες αφότου ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε την πρόθεση να ψηφιοποιηθεί το αρχείο του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης. Ολα αυτά φέρεται να έγιναν δίχως να έχει συνταχθεί καν το απαραίτητο υπηρεσιακό πρωτόκολλο καταστροφής και να έχει τηρηθεί η τυπική διαδικασία που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναβρασμό αλλά και ερωτήματα σε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που έχουν «ματώσει» για να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή βάζοντας το κεφάλι τους στον ντορβά, όπως λένε χαρακτηριστικά. Αναρωτιούνται μάλιστα αν και τι ήθελε να κρύψει ο διευθυντής του ΣΔΟΕ και έδωσε τη συγκεκριμένη εντολή, ενώ κάποιοι συνδέουν την καταστροφή του αρχειακού υλικού, την εξαφάνιση δηλαδή κάθε ίχνους από εκατοντάδες πορίσματα από την υπηρεσία, και με την πρόσφατη επίσκεψη συνεργατών του κ. Θεοχάρη. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν έχουν διαπραχτεί ποινικά αδικήματα, αλλά και τι κρύβεται πίσω από την προφορική εντολή Κωνσταντέα. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης στην καρδιά του «επιτελικού κράτους».

Στα σκουπίδια τα αρχεία της τελευταίας τετραετίας

Τελευταίες ημέρες του Ιουλίου του 2023 στα γραφεία του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς και Αλκίφρονος, στα οποία είναι αρχειοθετημένα πορίσματα τουλάχιστον 25 ετών, επικρατεί περίεργη κινητικότητα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δύο υπάλληλοι του δικαστικού τμήματος της υπηρεσίας καταστρέφουν τα πορίσματα ελέγχου του αρχείου του ΣΔΟΕ των τελευταίων τεσσάρων ετών. Πρόκειται για εκατοντάδες υπηρεσιακά έγγραφα, από το 2020 μέχρι και το 2023, που αφορούν μεγάλες υποθέσεις απάτης και φοροδιαφυγής που δεν έχουν παραγραφεί. Κάποιες από αυτές αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Κάποιες άλλες περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, καπνικών προϊόντων, οινοπνευματωδών κ.λπ.

Μεταξύ των εγγράφων που καταστρέφονται φέρεται να είναι και παραγγελίες ελέγχων είτε από την Οικονομική είτε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Οι υπάλληλοι καταστρέφουν τα έγγραφα βάζοντάς τα στο ειδικό μηχάνημα που διατηρείται στο ΣΔΟΕ. Κάποια στιγμή το μηχάνημα… μπουκώνει εξαιτίας του μεγάλου όγκου των εγγράφων. Οι υπάλληλοι δεν πτοούνται. Συνεχίζουν να καταστρέφουν τα κρατικά έγγραφα σκίζοντάς τα και με τα ίδια τους τα χέρια, ενώ στη συνέχεια τα βάζουν σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Μέσα σε λίγες ώρες το αρχείο του ΣΔΟΕ έχει κάνει φτερά. Το Documento δημοσιεύει φωτογραφίες-ντοκουμέντο από την εξαφάνιση του αρχείου του ΣΔΟΕ της τελευταίας τετραετίας. Οπως μπορεί να διακρίνει κανείς, το μόνο που έχει απομείνει μέσα στους υπηρεσιακούς φακέλους υποθέσεων είναι το Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (ΥΣΕ) και το διαβιβαστικό έγγραφο προς τις εισαγγελικές αρχές ή την αρμόδια ΔΟΥ, ΦΑΕ, το ΚΕΦΟΜΕΠ κ.λπ.

Τα πορίσματα που έχουν συντάξει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ για κάθε υπόθεση και περιγράφουν τις κομπίνες που έχουν εντοπίσει ή που καταλήγουν σε απαλλακτική γνωμάτευση έχουν καταστραφεί. Ακόμη και αν απευθυνθεί κάποιος πολίτης, δικηγόρος ή λογιστής στο ΣΔΟΕ προκειμένου να πάρει στα χέρια του οποιοδήποτε αντίγραφο της υπόθεσης, δεν θα τα καταφέρει, είναι αδύνατο. Το «επιτελικό κράτος» λειτουργεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο υπάλληλοι κράτησαν μόνο μερικά από τα πορίσματα της τελευταίας τετραετίας. Για υποθέσεις ελέγχων σε βενζινάδικα ή μαγαζιά με παπούτσια που πουλούσαν προϊόντα-μαϊμού.

 

Έδρασαν παράνομα με προφορική εντολή

Οι υπάλληλοι δεν έδρασαν αυτοβούλως. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δόθηκε προφορική εντολή για την καταστροφή του αρχείου από τον διευθυντή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ηλ. Κωνσταντέα, κατά παράβαση κάθε κανονισμού και καταπατώντας την κείμενη νομοθεσία. Η διαδικασία καταστροφής εγγράφων υπηρεσιών που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία που ορίζεται με σαφήνεια στο υπ’ αριθμόν 276/2000 προεδρικό διάταγμα. Τα βήματα περιγράφονται αναλυτικά. Σε πρώτη φάση ο προϊστάμενος της διεύθυνσης ή της υπηρεσίας ορίζει έναν ή περισσότερους υπαλλήλους με σκοπό την εκκαθάριση του αρχειακού υλικού της υπηρεσίας. Οι υπάλληλοι αφού εξετάσουν τους φακέλους του αρχείου εντοπίζουν τα έγγραφα που πρόκειται να καταστραφούν. Στη συνέχεια καταγράφουν τον αριθμό πρωτοκόλλου, τη χρονολογία που αναγράφεται, καθώς επίσης και την περίληψη του θέματος που περιγράφεται στα έγγραφα που κατά την κρίση τους πρέπει να καταστραφούν. Επειτα συντάσσουν έκθεση, την οποία και παραδίδουν στον προϊστάμενο της υπηρεσίας τους. Ο τελευταίος «φροντίζει για την έκδοση από το αρμόδιο όργανο της απόφασης καταστροφής ή διατήρησης των αναφερόμενων στην κατάσταση εγγράφων και λοιπών στοιχείων», όπως αναφέρεται στο ΠΔ. Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει. Ο προϊστάμενος υποχρεούται να ενημερώσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους προκειμένου να επιλέξουν τα κατά την κρίση τους «ιστορικού ενδιαφέροντος έγγραφα». Αφού έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά, τότε και μόνο τότε οι υπάλληλοι μπορούν να προχωρήσουν στην «πολτοποίηση εγγράφων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως καταστρεπτέα». Στη συνέχεια συντάσσεται πρωτόκολλο καταστροφής.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη. Κάτι που ενδεχομένως επισείει όχι μόνο πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες, που μόνο μια εισαγγελική έφοδος στο ΣΔΟΕ θα μπορούσε να διαπιστώσει. Προκειμένου να δικαιολογήσουν την παράνομη αυτή πράξη τους οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι από το 2020 και μετά ουδέποτε τηρούσαν αρχείο με τα πορίσματα που είχαν συνταχθεί. Ωστόσο σχετικό έγγραφο μη τήρησης του αρχείου δεν υπάρχει, ενώ όπως μας επιβεβαίωσαν έμπειρα εν ενεργεία στελέχη του ΣΔΟΕ σαφώς και τηρείται αρχείο με όλα τα πορίσματα ελέγχου για τα έτη αυτά. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.

Η ψηφιοποίηση του αρχείου

Η ξαφνική και ανεξήγητη καταστροφή του αρχείου πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες αφότου ο υφυπουργός Οικονομικών Χ. Θεοχάρης εκδήλωσε την πρόθεση να ψηφιοποιήσει το αρχείο του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου ο κ. Θεοχάρης απέστειλε δύο συνεργάτες του στο γραφείο του ΣΔΟΕ. Σκοπός της επίσκεψης ήταν μια πρόχειρη καταμέτρηση του όγκου του αρχείου που τηρούνταν στην υπηρεσία, που είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ και ειδικότερα στο τμήμα Δικαστικού διατηρούνται αρχεία όλων των υποθέσεων της τελευταίας 25ετίας. Ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο ΣΔΟΕ. Υπάλληλοι που υπηρετούν στο σώμα δεκαετίες ολόκληρες δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την καταστροφή των εγγράφων. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που έχουν εξιχνιάσει μεγάλες υποθέσεις απάτης και λαθρεμπορίας με προσωπικό κόστος, δεχόμενοι ακόμη και απειλές, εξοικονομώντας για τον κρατικό κορβανά εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που αναρωτιούνται και θα πρέπει να ερευνήσουν και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές είναι σε τι αποσκοπούσε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ και προχώρησε στην καταστροφή του αρχειακού υλικού από το 2020 μέχρι και σήμερα. Επί των ημερών δηλαδή της δικής του θητείας στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ, όπου ερευνήθηκαν μια σειρά από υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος και δημόσιου συμφέροντος καθώς αφορούν εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος.

Το σκάνδαλο της λίστας Πέτσα

Οπως είχε αποκαλύψει το Documento, ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια στο ΣΔΟΕ είχε αναπτυχθεί μια παραθεσμική λειτουργία. Ελεγκτές του ΣΔΟΕ αναλάμβαναν να «καθαρίσουν» όλους τους εμπλεκόμενους σε κορυφαίες υποθέσεις εκδίδοντας απαλλακτικά πορίσματα χωρίς καν να έχουν κάνει έρευνα επί της ουσίας, όπως ομολογούν οι ίδιοι στα πορίσματά τους. Μάλιστα η «μανιέρα απαλλαγής» για συγκεκριμένες υποθέσεις ήταν τόσο προκλητική που χρησιμοποιούσαν ακριβώς την ίδια διατύπωση, λέξη προς λέξη. Μία από τις υποθέσεις αυτές ήταν και το σκάνδαλο της αποκαλούμενης και «λίστας Πέτσα», με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ μέσω της διαφημιστικής εταιρείας Initiative Media την περίοδο του κορονοϊού. Τον Απρίλιο του 2021 η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν 48 πολίτες. Στις 25 Οκτωβρίου 2021 η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος με παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής ζήτησε να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα όσων καταγγέλλονταν στις μηνυτήριες αναφορές, καθώς και να «διερευνηθούν» μια σειρά από ζητήματα. Τον Δεκέμβριο του 2022 οι ελεγκτές παρέδωσαν την πορισματική τους αναφορά στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Επρόκειτο για μια χλιαρή αναφορά η οποία στην ουσία δεν κατέληγε σε κανένα συμπέρασμα, ενώ ομολογούσαν ότι αδυνατούν να προβούν σε «εξειδικευμένο έλεγχο» επειδή δεν διαθέτουν την «απαραίτητη υποδομή». Είναι ερώτημα εάν μεταξύ των εγγράφων που καταστράφηκαν ήταν και το συγκεκριμένο πόρισμα.

Το πόρισμα για τις συμβάσεις Νικολάου

Μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που χειρίστηκε το ΣΔΟΕ ήταν και αυτή της πρώην γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου σχετικά με τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες την περίοδο του κορονοϊού. Ελεγκτές του ΣΔΟΕ «ξεσκόνισαν» τις επίμαχες συμβάσεις της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας. Στην πορισματική τους αναφορά, είχαν κάνει λόγο για πιθανή ζημία ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο πριν από λίγες εβδομάδες η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος της κ. Νικολάου. Οπως αναφερόταν στην πράξη αρχειοθέτησης, την οποία υπέγραφε ο πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος προάχθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρειου Πάγου, το πόρισμα του ΣΔΟΕ ήταν «επιστημονικά μη αποδεκτό». Επίσης ο οικονομικός εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα «ότι δεν προκύπτει ζημία του Δημοσίου» και «δεν μπορεί να υποστηριχτεί με βεβαιότητα ότι υφίστανται ενδείξεις για ενδεχόμενη υπερτιμολόγηση». Η αρχειοθέτηση ωστόσο δεν σημαίνει ότι η υπόθεση δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο εάν προκύψουν νέα στοιχεία.

Το «ατελές» πόρισμα για τον πρώην βουλευτή Χειμάρα

Ακόμη μία υπόθεση την οποία χειρίστηκε το ΣΔΟΕ ήταν και αυτή του πρώην βουλευτή της ΝΔ Θεμιστοκλή Χειμάρα. Τον περασμένο Απρίλιο το ΣΔΟΕ παρέδωσε στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος πορισματική αναφορά σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει εταιρεία συμφερόντων του τότε βουλευτή με το δημόσιο. Ο Θ. Χειμάρας έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση «δικαίωσης». Ωστόσο η επίκουρη εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Ευθυμία Στάμου, που έλαβε το πόρισμα του ΣΔΟΕ προς επικύρωση, το επέστρεψε ως «ατελές» στον προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ ζητώντας συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση. Είναι ερώτημα εάν μεταξύ των πορισμάτων που καταστράφηκαν είναι και η πορισματική αναφορά για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Συμβάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης

Αλλη μία περίπτωση ελέγχου του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας ήταν οι συμβάσεις μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της εταιρείας Planet ύψους 6,2 εκατ. ευρώ. Αφορούσαν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και παρακολούθησης των εργασιών για τη δημιουργία δομών για πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο, την Κω και τη Λέρο. Τον Φεβρουάριο του 2022 η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος με έγγραφη παραγγελία προς τον διευθυντή του ΣΔΟΕ ζήτησε να ελεγχθούν οι συμβάσεις που είχαν υπογραφεί. Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ζητούσαν να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί τιμολόγια και εάν αυτά εξοφλήθηκαν, όπως επίσης εάν οι παρέχοντες τις σχετικές υπηρεσίες πληρούσαν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ήλεγξαν τις επίμαχες συμβάσεις αλλά δεν κατέληξαν ούτε αυτήν τη φορά σε «σαφές συμπέρασμα», καθώς, όπως ανέφεραν στην πορισματική αναφορά, δεν μπορούσαν να κάνουν «εξειδικευμένο έλεγχο» και άρα να πουν με βεβαιότητα εάν ζημιώθηκε το δημόσιο. Οπως ακριβώς έκαναν και με τη λίστα Πέτσα. Ωστόσο, όπως σημείωναν, σε περίπτωση που μελλοντικά προέκυπτε οποιοδήποτε νέο στοιχείο «η Υπηρεσία επιφυλασσόταν να επανέλθει με συμπληρωματικό πόρισμα ελέγχου».

 

Η έρευνα με εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Ακόμη μία υπόθεση που ερεύνησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ήταν η ανάθεση του καθαρισμού του προαύλιου χώρου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού. Τον Μάιο του 2022 η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με παραγγελία της προς το ΣΔΟΕ ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Η ανάθεση είχε γίνει σε εταιρεία κατόπιν της διενέργειας διαγωνισμού αντί 219.000 ευρώ. Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ζητούσαν από τους ελεγκτές να ερευνήσουν κατά πόσο είχαν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες στον διαγωνισμό, καθώς και αν το τίμημα της ανάθεσης ήταν «επιζήμιο» για τα «οικονομικά συμφέροντα» της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σύγκριση με το αντικείμενο της σύμβασης.

Οι ελεγκτές «ξεσκόνισαν» τη σύμβαση. Οπως διαπίστωσαν, η διαδικασία της ανάθεσης είχε διενεργηθεί απολύτως νόμιμα. Ωστόσο σε ό,τι αφορά το κόστος της σύμβασης και κατά πόσο αυτή ήταν επιζήμια για την ΕΕ, οι ελεγκτές και πάλι ανέφεραν ότι «ο έλεγχος δεν μπορεί να καταλήξει σε σαφές συμπέρασμα».

 

Διευθυντής με θητεία που έχει λήξει από τον Μάρτιο

Εκτός από την καταστροφή του αρχείου, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται και σε ό,τι αφορά τη θητεία Κωνσταντέα στη θέση του προϊσταμένου της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος τοποθετήθηκε εκεί στις 11 Μαρτίου του 2020 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (φωτογραφία), όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ που είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια. Επομένως η θητεία του έχει λήξει από τις 12 Μαρτίου δίχως να έχει ανανεωθεί ή να έχει δοθεί παράταση, έστω και σιωπηρή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί, σύμφωνα με νομικές πηγές, σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα των αποφάσεων που υπογράφει σχετικά με ελέγχους του ΣΔΟΕ. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2023 ελεγκτές του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχείρηση με ρούχα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί εντόπισαν χιλιάδες προϊόντα τα οποία υποτίθεται ότι ήταν επώνυμων εταιρειών, αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν «μαϊμού». Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ, όπως προκύπτει από την έκθεση παράβασης την οποία δημοσιεύει το Documento. Ωστόσο η έκθεση φέρει την υπογραφή του κ. Κωνσταντέα. Κάτι που σύμφωνα με νομικές πηγές εγείρει ζητήματα νομιμότητας, επειδή η θητεία του έχει λήξει. Για παράδειγμα, εάν κάποιος από τους ελεγχόμενους προσφύγει διοικητικά σε βάρος της απόφασης επιβολής προστίμου επικαλούμενος έλλειψη νομιμότητας, είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί. Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό για μια σειρά από υποθέσεις φοροδιαφυγής ή απάτης αλλά και το ύψος των διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου.

Σοφία Αναστασίου

πηγή

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις