Η αποπειρούμενη  εσωκομματική υποβάθμιση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Φώφη Γεννηματά,   με την καθαίρεσή του από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο μετά από 5,5 επιτυχή χρόνια, ουσιαστικά τροφοδότησε την πολιτική του εξύψωση. Η Φώφη Γεννηματά με την κίνησή της αυτή, αποφάσισε να τον «μικρύνει», όχι πολιτικά – αυτό δεν θα ήταν δυνατόν – αλλά θεσμικά.  Τελικά όμως,  μάλλον πέτυχε το αντίθετο από αυτό που επιθυμούσε…
Ο Ανδρέας  Λοβέρδος διαθέτει πολιτική αποδοχή και σε εκλογικά κοινά εκτός κόμματος, εκφράζει το σημερινό εκλογικό κοινό του ΚΙΝΑΛ και το κρατά στο κόμμα. Με την καθαίρεσή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, από την οποία ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να υπερασπίζεται το κόμμα, τον απελευθερώνει πλέον ώστε να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι

Η Φώφη Γεννηματά συνεπώς, με την προχθεσινή της κίνηση, κατάφερε να ενδυναμώσει τον Ανδρέα Λοβέρδο και του επέδωσε την αναγνώρισή του ως εσωκομματικού αντιπάλου. Σε κάθε περίπτωση,  προσπάθησε να αποδυναμώσει τον αντίπαλό της,  δίχως να αντιλαμβάνεται στον μικρόκοσμό των “αυλοκόλακών” της που ζει, ότι ουσιαστικά «πυροβόλησε τα πόδια της».

 

*Αξιοπρόσεκτη και ασχολίαστη, η αβρότητα του Ανδρέα Λοβέρδου στις δημόσιες δηλώσεις του. Το λες και πολιτικό πολιτισμό…