Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/08) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών στην Κέρκυρα, όταν εκμισθούμενη μηχανοκίνητη λέμβος συγκρούστηκε με επαγγελματικό – τουριστικό σκάφος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στη λέμβο επέβαιναν δύο αλλοδαποί τουρίστες, υπήκοοι Μ. Βρετανίας, ενώ στο επαγγελματικό σκάφος βρίσκονταν τέσσερις Βρετανοί και δύο μέλη πληρώματος. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά η γυναίκα που επέβαινε στη λέμβο, η οποία μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για ιατρική περίθαλψη.

Και τα δύο σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές, ωστόσο το τουριστικό κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Σινιών, συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν ο 54χρονος κυβερνήτης της λέμβου και ο 62χρονος κυβερνήτης του επαγγελματικού σκάφους, με την κατηγορία της «σωματικής βλάβης από αμέλεια». Παράλληλα, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών έως ότου προσκομιστούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Από το συμβάν δεν σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις