Συνηθίζει το Μαξίμου να χαρακτηρίζει fake news οποιαδήποτε είδηση, εκτίμηση ή και μέτρηση βγάζει στη φόρα την αντιλαϊκή φιλελεύθερη πολιτική της. Όταν δεν δύναται να χαρακτηρίσει ως “ψευδή-παραπλανητικά” τα στοιχεία, ονοματίζει “εχθρούς” της χώρας όσους τα δημοσιοποιούν ή απλώς τα αναφέρουν. Ακόμη κι αν πρόκειται για διεθνή έγκυρα Μέσα ενημέρωσης, ακόμη κι αν πρόκειται για διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς και οργανώσεις. Αυτή η τακτική της είναι πετυχημένη επειδή ελέγχει απόλυτα το μιντιακό σύστημα και φυσικά επειδή δεν έχει κανέναν αντίπαλο στην κοινοβουλευτική αντιπολίτευση.
Όταν δεν μπορεί να μιλήσει για fake news ή να καταγγείλει τους “εχθρούς” της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα με τα στοιχεία της Eurostat σιωπά, εξαφανίζει το γεγονός από την επικαιρότητα και τη δημοσιότητα. Ή επιλέγει την κοπτοραπτική, βρίσκει τα νούμερα και στοιχεία που ταιριάζουν στο κατασκευασμένο αφήγημα που σερβίρει μέσα από τα φιλικά της media με τα παραδοσιακά non paper που απαιτεί να δημοσιεύονται αυτούσια.
Φτώχεια, αποκλεισμός η πραγματικότητα στην Ελλάδα
Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία με την ακρίβεια που καλπάζει χωρίς φραγμό και την απόγνωση των πολιτών για το αύριο. Στην πρόσφατη ανακοίνωση της Eurostat για τον υψηλό πληθωρισμό στο 3,1% για την Ελλάδα, τον πέμπτο ψηλότερο στην Ευρωζώνη και στα στοιχεία για τους τομείς κατανάλωσης και παραγωγής, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών απάντησε με τις “7 πρωτιές και 7 αλήθειες για την ελληνική οικονομία”. Φυσικά στα φίλια Μέσα δημοσιεύθηκαν οι περίφημες “επιτυχίες” της κυβέρνησης.
Τα στοιχεία για την κατανάλωση έπρεπε να εξαφανιστούν μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο βήμα της ΔΕΘ για να αναγγείλει τη “μάχη της καθημερινότητας”. Τι λένε για την Ελλάδα τα στοιχεία της Eurostat για την “κατανάλωση” μέσα από τους 17 στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη “βιώσιμη ανάπτυξη”; Η χώρα μας βρίσκεται κάτω από την ευρωπαϊκή βάση σε όλους τους δείκτες φτώχειας.
- Ποσοστό 26,3% του πληθυσμού βιώνει κίνδυνο φτώχειας ή/και κοινωνικού αποκλεισμού (στην Ε.Ε είναι 21,65%).
- Έχει το υψηλότερο ποσοστό εργαζόμενων – φτωχών, με 10,6% του εργατικού δυναμικού να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, έναντι 8,2% στην ΕΕ.
- Ποσοστό 26,7% του πληθυσμού δαπανά πάνω από το 40% του εισοδήματός του για στέγαση έναντι 8,7% στην ΕΕ.
- Το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 18.690 ευρώ με μέσο όρο στην ΕΕ τα 29.030 ευρώ
- Το 23,6% του πληθυσμού δεν μπορεί να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ή θεραπεία, παρά το γεγονός ότι γενικά οι Έλληνες ζουν περισσότερα χρόνια με καλή υγεία από τον μέσο όρο των Ευρωπαίων, ποσοστό 65,9% έναντι 64%. Για τα φτωχά νοικοκυριά το ποσοστό αδυναμίας ιατρικών εξετάσεων ανεβαίνει στο 49%.
- Η μακροχρόνια ανεργία είναι υπερ τριπλάσια από το μέσο όρο της Ευρώπης, 7,7% στην Ελλάδα έναντι 2,4%.
Τα στοιχεία καταπέλτης της Eurostat αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ακυρώνουν το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχει ωστόσο το θράσος να βγάλει ανακοίνωση με τις 11 επιτυχίες της κυβέρνησης, επιλέγοντας εκείνους τους πίνακες στους οποίους η Ελλάδα έχει ελάχιστα μεγαλύτερα ποσοστά από το μέσο όρο της Ε.Ε.
Ενδεικτικά περηφανεύεται για τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε., τη μικρότερη σωρευτική αύξηση τιμών καταναλωτή, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του όγκου επενδύσεων, τη μεγαλύτερη μείωση του λόγου δημοσίου χρέους ως προς ΑΕΠ. Ποσοστά δηλαδή που αποτυπώνουν την αλήθεια της πολιτικής Μητσοτάκη. Κέρδη για τους πολύ λίγους, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που πλουτίζουν με την αύξηση της φτώχειας και της ανέχειας στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Και φυσικά στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για αυτούς, τους επενδυτές και τα κέρδη που θαν αποκομίσουν από τη συνέχιση της πολιτικής μεταρρυθμίσεων σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
neostrategy.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις