Ούτε ο οδηγός κατάλαβε πως το παιδάκι είχε μείνει μέσα στο λεωφορείο – Κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

«Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα» υποστηρίζει η 70χρονη συνοδός του σχολικού λεωφορείου του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς η οποία μαζί με τον οδηγό ξέχασαν για έξι ώρες μεσα στο όχημα τον μόλις 5 ετών Βασιλάκη.

«Το έβαζα δίπλα μου γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω: “Άστο τώρα μην το πικράνω συνέχεια”. Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δεν φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό», λέει η 70χρονη στο Star.

Βέβαια, ούτε ο οδηγός κατάλαβε πως το παιδάκι είχε μείνει μέσα στο λεωφορείο, συνεχίζοντας την πορεία του και παρκάροντας το λεωφορείο σε αφύλακτο και υπαίθριο παρκίνγκ στην Κάτω Κηφισιά. Στη συνέχεια έφυγε και άφησε μόνο του και απροστάτευτο τον 5χρονο Βασιλάκη μέσα στο λεωφορείο.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακού φίλου, το παιδάκι κατέβηκε από το λεωφορείο, βγήκε στον δρόμο και βλέποντας το περιβάλλον που δεν ήταν οικείο σ’ αυτό, τρομοκρατημένο επέστρεψε μέσα στο λεωφορείο.

«Εκείνο δέθηκε με τη ζώνη ξανά, δεν ήταν δεμένο από την αρχή και διάβαζε μέχρι να το βρουν. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μια πολύ ζεστή ημέρα, το παιδί με κλειστό αυτοκίνητο να σκάσει, η πόρτα ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα κάποιος να ανοίξει, κάτι, να το απαγάγουν το παιδί. Θα μπορούσαν να ‘χα γίνει πάρα πολλά», τονίζει ο Γιώργος Κουντουμάδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου.

«Κανένας δεν θα ήθελε να ξεχαστεί κανένα παιδάκι, όσο χρονών και να είναι», λέει στο Star μητέρα μαθητή του νηπιαγωγείου.

Ο οδηγός και η συνοδός του σχολικού λεωφορείου κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις