Συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (9/3) σε περιοχή τουΚιλκίς, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο άτομα για πλαστά χαρτονομίσματα.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό και έναν Έλληνα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι δύο άνδρες ενώθηκαν με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, από τη χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων κατά τις συναλλαγές τους σε λαϊκές αγορές και καταστήματα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν σε περιοχή του Κιλκίς, όπου νωρίτερα σε λαϊκή αγορά και ένα κατάστημα, χρησιμοποίησαν για την αγορά προϊόντων μικρής αξίας συνολικά 3 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ το καθένα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 20 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ το καθένα, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό,
  • χρηματικό ποσό 340 ευρώ, προερχόμενο από συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα,
  • τα προϊόντα που αγόρασαν με πλαστά χαρτονομίσματα,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις με τις ημέρες πραγματοποίησης 79 λαϊκών αγορών σε διάφορες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2022, πραγματοποίησαν συναλλαγές με άλλα 3 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε καταστήματα και επιχειρήσεις στο Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις