Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα αναγνωρίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες. Τον Απρίλιο η κ. Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εμπλεκόμενους φορείς, εξέφρασε την αντίθεση της στο σχετικό νομοσχέδιο. Όπως είχε, πει «αυτό το Σχέδιο δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα, από αυτά που τυχόν θα λύσει, οι ρυθμίσεις δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους καθώς αφήνει εκτεθειμένους το παιδί και την μητέρα σε ενδοοικογενειακή βία». Σύμφωνα με πηγές της Τρικούπη που μίλησαν στο protothema.gr, το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο και θα καταθέσει αντιπρόταση για τη δημιουργία οικογενειακού δικαστηρίου, που θα ρυθμίζει αυτές τις ευαίσθητες υποθέσεις.
Η πρόταση αυτή, είναι μια πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Τα δικαστήρια αυτά επιβάλλεται να στελεχωθούν με δικαστές εξειδικευμένους σε θέματα Οικογενειακού Δικαίου, με ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης που θα γίνονται σε συνεργασία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών με τις Νομικές σχολές της χώρας. Και θα λειτουργούν με την συμβολή πιστοποιημένου επιτελείου ειδικών (ψυχολόγους, γιατρούς, παιδαγωγούς, κοινωνιολόγους).
Τη Τρίτη, στη συζήτηση επί της αρχής του Νομοσχεδίου τοποθετήθηκε η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, και εστίασε στην ουσία του Νομοσχεδίου, με αναφορά στα αρνητικά σημεία του, όπως την «από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα». Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έννοια της γονικής μέριμνας, η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν είναι μονοσήμαντη και δεν μπορεί να ταυτίζεται αποκλειστικά και μόνο με την έννοια της επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, όπως είπε. Υπογράμμισε την εσφαλμένη προσέγγιση του παιδιού ως παθητικό δέκτη άσκησης γονεϊκών δικαιωμάτων και όχι ως φορέα δικαιωμάτων και τη σύγχυση του συμφέροντος του παιδιού με τα γονεϊκά δικαιώματα.
Η βουλευτής υποστήριξε ότι λύση στο ζήτημα αυτό, το οποίο, κατά κύριο λόγο αποτελεί πρόβλημα δικαστικής πρακτικής θα αποτελέσει μόνο η ουσιαστική και εμπεριστατωμένη θέσπιση, με τα κατάλληλα εφόδια, Οικογενειακών Δικαστηρίων, τα οποία θα χειρίζονται και θα παίρνουν αποφάσεις στις περιπτώσεις αυτές. Επεσήμανε δε: «το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών δεν πρέπει να κριθεί με μάχες εντυπώσεων και ισχύος. Δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Δεν είναι ζήτημα αν κάποιος τάσσεται «με τις φεμινίστριες» ή «με τους μπαμπάδες», αλλά αν παραμένει αταλάντευτα με το συμφέρον των παιδιών.
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, τη Δευτέρα στον τ/σ ACTION24 υπογράμμισε πως είναι κάτι παραπάνω από μαχητής της Συνεπιμέλειας 50/50. Όμως, ξεκαθάρισε πως θα τηρήσει τη γραμμή του κόμματος λέγοντας, πως «επί 21 χρόνια που είμαι στη βουλή δεν έχω ψηφίσει ποτέ κατά του κόμματος μου, δεν έχω πάει αντίθετα». Επιπλέον, όπως εξήγησε ο ίδιος δεν έχει μελετήσει ακόμη το τελικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις