Σήμερα η φύλαξη ενός χώρου δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Είτε πρόκειται για τον χώρο εργασίας μιας επιχείρησης ή την οικία, τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται πρέπει να είναι κατάλληλα σύμφωνα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό που διαθέτουμε. Ένα άμεσο και σχετικά οικονομικό μετρό προστασίας είναι η αγορά κλειδαριών και λουκέτων τα οποία είναι απαραίτητα εργαλεία για την προστασία της περιουσίας μας από κλοπή, βανδαλισμό και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Διατίθενται σε διάφορα στυλ και επίπεδα ασφάλειας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Αναζητήστε στα καταστήματα με λουκέτα, στοπ πόρτας https://fernand.gr/6-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82, χρηματοκιβώτια και κλειδαριές ασφαλείας τα προϊόντα που θα θωρακίσουν το σπίτι σας.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε κλειδαριές ασφαλείας και λουκέτα

Οι κλειδαριές και τα λουκέτα https://fernand.gr/12-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ασφαλίσουν μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων, όπως:

  • Πόρτες
  • Ποδήλατα και μοτοσυκλέτες
  • Ρυμουλκούμενα και βάρκες
  • Δοχεία αποθήκευσης
  • Ντουλάπες
  • Εργαλεία και εξοπλισμός
  • Τιμαλφή

Μια καλά τοποθετημένη κλειδαριά ασφαλείας ή λουκέτο, μπορεί να αποθαρρύνει έναν κλέφτη να μπει στην διαδικασία να παραβιάσει τον χώρο σας. Άμεσα θα καταλάβει κάποιος ότι η ιδιοκτησία προστατεύεται και μπορεί να δυσκολευτεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κατοικία. Οι κλειδαριές και τα λουκέτα ασφαλείας είναι επίσης σημαντικά για διάφορες επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους οργανισμούς που πρέπει να προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες ή έγγραφα πολιτών. Ακόμα και η φύλαξη ηλεκτρονικών υποδομών είναι αναγκαία για την προστασία από φυσική παραβίαση που μπορεί να γίνει από μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

 

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κλειδαριών ασφαλείας και λουκέτων: με κλειδί ή ηλεκτρονικές

Οι κλειδαριές με κλειδί είναι ο πιο κοινός τύπος κλειδαριάς ασφαλείας. Απαιτούν ένα κλειδί για να ανοίξουν και τα κλειδιά είναι συνήθως μοναδικά για κάθε κλειδαριά. Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές συνήθως έχουν ένα πληκτρολόγιο με μια σειρά από αριθμούς ή γράμματα που πρέπει να εισαχθούν με τη σωστή σειρά για να ανοίξει η κλειδαριά. Άλλες διαθέτουν ειδική εγκοπή για την εισαγωγή μαγνητικής κάρτας. Τέτοιες κλειδαριές κυρίως συναντάμε σε εσωτερικούς χώρους και δωμάτια. Τέλος, υπάρχουν και αυτές που κάνουν χρήση των βιομετρικών στοιχείων του ατόμου, όπως δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση ίριδας του ματιού, ακόμα και του προσώπου ή του χεριού. Τώρα τελευταία πολλές κλειδαριές μπορούν και διαβάζουν και Rfid τσιπάκια που είναι εμφυτευμένα υποδόρια στο χέρι.

 

Επίπεδα ασφαλείας

Οι κλειδαριές ασφαλείας και τα λουκέτα βαθμολογούνται επίσης ανάλογα με το επίπεδο ασφαλείας τους. Το επίπεδο ασφαλείας είναι ένα μέτρο του πόσο δύσκολο είναι να παραβιάσετε  την κλειδαριά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε το επίπεδο ασφαλείας μιας κλειδαριάς. Ένας τρόπος είναι να κοιτάξετε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η κλειδαριά. Ένας άλλος τρόπος είναι να κοιτάξετε το σχέδιο της κλειδαριάς. Τέλος, μπορείτε επίσης να κοιτάξετε την ετικέτα της κλειδαριάς για να δείτε αν έχει λάβει πιστοποίηση ασφαλείας από κάποιον οργανισμό.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις