Κωνσταντινούπολη: Η τουρκική κυβέρνηση αγνόησε τον Γερμανό πρόεδρο κατά την επίσκεψή του

1012

Πραγματοποιήθηκε διαδήλωση εναντίον του στο αεροδρόμιο της πόλης

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ξεκίνησε σήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Ωστόσο, η επίσκεψη άρχισε με απρόοπτο, καθώς στο αεροδρόμιο δεν τον υποδέχτηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ή κάποιο άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, αλλά ο περιφερειάρχης της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για μια διπλωματική αποδοκιμασία προς τη Γερμανία, τόσο για πτυχές των γερμανοτουρκικών σχέσεων όσο και για τη στήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Επίσης, πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση του Σταϊνμάιερ ήταν με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που θεωρείται κύριος αντίπαλος του Ερντογάν.

Πάντως ο Σταϊνμάιερ ήταν τυχερός. Τον περασμένο Νοέμβριο, σε επίσκεψή του στο Κατάρ, δεν πήγε κανείς επίσημος να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο.

Παρόμοια αντιμετώπιση, ως προειδοποίηση, είχε πριν μία εβδομάδα και ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς που, στην επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, τον υποδέχθηκε μία αντιδήμαρχος.

Πάντως τον Γερμανό Πρόεδρο τον περίμεναν οι διαδηλωτές που τον αποκάλεσαν «δολοφόνο» για τη στάση του στο Παλαιστινιακό.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like