Μοιράσου το άρθρο

 

Αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε μεταξύ άλλων ο καύσωνας, καθώς η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καταλόγισε στην κυβέρνηση ολιγωρία στην προστασία των εργαζομένων, με το Υπουργείο Εργασίας να την διαψεύδει.

«Παρότι εδώ και μέρες υπήρχε η πρόγνωση της ΕΜΥ ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει συνθήκες καύσωνα που μάλιστα προβλέπεται να έχει διάρκεια, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ολιγωρήσει σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων. Οφείλει να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, καθώς και οδηγίες για την διενέργεια των αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών ελέγχων στους χώρους εργασίας από την Επιθεώρηση Εργασίας», ανέφερε σε δήλωση η κ. Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε το Υπουργείο Εργασίας με την παρακάτω ανακοίνωση:

“Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με τις οποίες καλεί το υπουργείο «να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών», κάνοντας λόγο μάλιστα «για ολιγωρία σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα», το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου και ανακοινώθηκε με σχετική ανακοίνωση Τύπου, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (https://ypergasias.gov.gr/nea-psifiaka-ergaleia-gia-tin-prostasia-ton-ergazomenon-apo-tin-thermiki-kataponisi/).

«Εν πάση περιπτώσει, τόσο για τον καύσωνα όσο και για την αντιπολίτευση, που παραβιάζει ανοιχτές θύρες, συνιστούμε ψυχραιμία» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις