Δικαιώθηκαν, όπως υποστηρίζουν, φιλοζωικές οργανώσεις και ακτιβιστές – Προστατευόμενα είδη τα φίδια

Με βαριά καρδιά το πιο διάσημο καμπαρέ στον κόσμο, το γαλλικό «Moulin Rouge», αναγκάστηκε να «κόψει» ένα σόου με φίδια και μια καλλίπυγη χορεύτρια να κολυμπάει ανάμεσά τους σε δεξαμενή με νερό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien».

Για τη συμμετοχή τους στο σόου, είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων εδώ και καιρό από φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλοντας κακοποίηση των ερπετών.

Το ιστορικό καμπαρέ στην «πόλη του φωτός», που εγκαινιάστηκε το 1889 και με τα χορευτικά του σόου προσελκύει ως επί το πλείστον τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, υπερασπιζόταν εδώ και καιρό τη χρήση φιδιών σε δεξαμενή νερού, γράφει η εφημερίδα «Le Figaro».

Η διεύθυνση σκόπευε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα φίδια και το 2024 καθώς τότε είχε αποφασίσει να βάλει τέλος σε όλες τις παραστάσεις με ζωντανά ζώα αφού συνεχίζονταν οι αντιδράσεις.

Ωστόσο, μετά τις διαδηλώσεις στους δρόμους από φιλοζωικές οργανώσεις, τη συλλογή υπογραφών και την προειδοποίηση από τον δήμο των Παρισίων να μη χρησιμοποιούνται φίδια σε υποβρύχια σόου, η διεύθυνση του καμπαρέ «Moulin Rouge» ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά την παράσταση με τα φίδια.

Ακτιβιστές όπως και ανώτατα στελέχη του δήμου των Παρισίων είχαν καταγγείλει ότι ήταν απαράδεκτη η χρήση φιδιών εντός δεξαμενής με νερό στη σκηνή, όπου μια γυναίκα με περιβολή… Εύας χόρευε ανάμεσά τους.

Το γραφείο της δημάρχου Αν Ινταλγκό είχε επισημάνει σε επιστολή του προς τη διεύθυνση του καμπαρέ τον Μάρτιο ότι, τα δύο είδη φιδιών που χρησιμοποιούνται στο σόου είναι προστατευόμενα είδη που ζουν στη στεριά, δηλαδή οι πύθωνες της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι ινδικοί πύθωνες.

Τα φίδια αυτά πρέπει να κολυμπούν στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ ακτιβιστές ισχυρίστηκαν ότι είδαν τις χορεύτριες να προσπαθούν να κρατήσουν έξω από το νερό τα κεφάλια τους στο σόου.

Οι ίδιοι τόνισαν επίσης ότι, η διεύθυνση του «Moulin Rouge» είχε τοποθετήσει ταινίες στα στόματά τους για να μη δαγκώνουν και σε άλλα μέρη του σώματός τους για να μην αφοδεύουν εντός της δεξαμενής.

Ύστερα από την απόφαση της διεύθυνσης του γαλλικού καμπαρέ να «κόψει» οριστικά την παράσταση, η Αμαντίν Σανβισέν από την φιλοζωική οργάνωση «Animaux Zoopolis» του Παρισιού, έκανε λόγο για «ιστορική κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για τον τερματισμό της αιχμαλωσίας ζώων στη Γαλλία».

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις