Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δοθούν άμεσες λύσεις

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι κάτοικοι του Μαστιχαρίου στην Κω, με το σωματείο «Μαστιχάρι Δράσις» να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο του λιμανιού την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 8 το πρωί.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου, Νεκταρία Σκαλέρη, η απόφαση αυτή αποτελεί «ύστατη λύση» μετά από μήνες διαβουλεύσεων χωρίς αποτέλεσμα. «Δεν αντέχουμε άλλο την εγκατάλειψη», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής.

Η κ. Σκαλέρη υπογράμμισε ότι η κινητοποίηση δεν λήφθηκε ελαφρά την καρδία, καθώς είναι σαφές πως θα προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Παρά ταύτα, σημείωσε πως η συνεχιζόμενη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και των αρμοδίων φορέων έχει οδηγήσει το χωριό σε μακροχρόνια παραμέληση.

Σύμφωνα με το kostv.gr τα βασικά ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι αφορούν κυρίως:

Την εικόνα και λειτουργία του λιμανιού,
Την κατάσταση στην παραλία,
Την έλλειψη ουσιαστικής φροντίδας σε κρίσιμες υποδομές του χωριού.
Η πρόεδρος έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης μιας δημοτικής αρχής με «άμεσα αντανακλαστικά» που θα δίνει λύσεις πριν τα προβλήματα διογκωθούν.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Λιμενάρχη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Χόνδρο, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η συζήτηση θα αποδειχθεί ουσιαστική και θα ανοίξει τον δρόμο για συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Οι κάτοικοι του Μαστιχαρίου δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δοθούν άμεσες λύσεις για την περιοχή τους.

newsbreak.gr

*Φωτογραφία Facebook Μαστιχάρι «Δράσις»

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις