Πέταξε την προεδρική τήβεννο και έγινε ο καλός στρατιώτης Σβέικ, για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Με αλχημείες και κουτοπονηριές.

Όταν έχεις πολιτειακό αξίωμα φέρεσαι σαν πολιτειακός παράγων. Με ίσες αποστάσεις από τα κόμματα- στους τύπους τουλάχιστον.

Ο Κώστας Τασούλας πέταξε την προεδρική τήβεννο και έγινε ο καλός στρατιώτης Σβέικ, για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Με αλχημείες και κουτοπονηριές.

-«Η Βουλή των Ελλήνων, ανέλαβε ένα σοβαρό μέρος ελέγχου της υπόθεσης παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχει καμία «υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ»- αόριστα.

Υπάρχει η επιβεβαιωμένη παρακολούθηση από την ΕΥΠ, επί τρεις μήνες, του τηλεφώνου ενός ευρωβουλευτή- που ήταν ταυτόχρονα και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κι ενός δημοσιογράφου.

Ότι ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι για τον ευρωβουλευτή «δεν το γνώριζε» δεν τον απαλλάσσει έναντι του νόμου, αλλά ούτε και από την υποχρέωση να πει την αλήθεια- στη Βουλή:

Για ποιο λόγο έγινε και σε ποια χέρια βρίσκονται τα «άπαντα» των ακροάσεων;

Ο Τασούλας παραπληροφορεί όταν λέει ότι Επιτροπή Θεσμών θα κάνει έλεγχο της «παρακολούθησης Ανδρουλάκη»- μόνο.

Η δουλειά της είναι να αναζητήσει πόσους και ποιους ακόμη πολιτικούς και δημοσιογράφους έχει παρακολουθήσει η ΕΥΠ Κοντολέοντα- Δημητριάδη και νομίζει ότι μπορεί να παρακολουθεί, κατά βούληση, η ΕΥΠ Δεμίρη- Γεραπετρίτη.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε σε «συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης» που μετέδιδε πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, «παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της συνεδρίασης».

Κάποιος να του εξηγήσει ότι στο Πολίτευμα του οποίου είναι αξιωματούχος, αυτή είναι η δουλειά των μέσων ενημέρωσης: να δημοσιεύουν πληροφορίες. Όσο πιο απόρρητες είναι, τόσο πιο καλά την έχουν κάνει.

Με την αβερώφεια κουλτούρα που γαλουχήθηκε στο δημόσιο βίο, επικαλείται ότι «κατά τον Κανονισμό της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Ο Κανονισμός της Βουλής αφορά τα μέλη της και όχι τα ΜΜΕ. Η δέσμευση το απορρήτου ισχύει για τους βουλευτές και όχι για τους δημοσιογράφους.

Η αντιθεσμική συνδρομή στην κυβέρνηση κλείνει με τη στρακαστρούκα: «Η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν».

Σ΄ αυτό είναι εντελώς εκτός θέματος. Σ αυτή τη φάση ο σκοπός δεν είναι οι «διορθώσεις» στην ΕΥΠ. Εκεί προσπαθεί να εγκλωβίσει την υπόθεση η κυβέρνηση.

Είναι να εντοπιστεί ποιος έδωσε την εντολή, για τις ομολογημένες παρακολουθήσεις και για ποιο λόγο.

Ο Μητσοτάκης είχε στη διάθεσή του τρία χρόνια για «διορθώσεις» στα «κενά». Ακόμη και τώρα είναι καλοδεχούμενες.

Αλλά το μόνο που διόρθωνε ήταν τα συστήματα παρακολουθήσεων, για λόγους που απέχουν από το ρόλο της ΕΥΠ.

ieidiseis.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις