Επίθεση δέχτηκαν 13 αστυνομικοί του ΤΑΕ Λεμεσού & Λευκωσίας,  στη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου στις φυλακές.

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι 7 τουλάχιστον  κρατούμενοι βρισκόταν αδικαιολόγητα εκτός των κελιών τους, και τους επιτέθηκαν με σκουπόξυλα στα οποία είχαν εφαρμόσει σπασμένα CD κάνοντας τα λεπίδες, καθώς και ότι τους πετούσαν ρολά χαρτί τουαλέτας τα οποία πρώτα έβαζαν φωτιά. Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως οι κρατούμενοι τους πέταξαν και δοχεία με ούρα! και πως οι κρατούμενοι είχαν ενημερωθεί από κάπου, για τον επικείμενο έλεγχο και τους περίμεναν εκτός των κελιών τους και οπλισμένοι.

Επιπλέον οι φύλακες στην είσοδό τους στη φυλακή,  δεν τους επέτρεψαν να έχουν μαζί τους τον εξοπλισμό τους,  αναγκάζοντάς τους να εισέρθουν στη φυλακή με γυμνά χέρια και έτσι μετά την ένοπλη επίθεση που δέχτηκαν,  αναγκαστήκαν να αποχωρήσουν άπρακτοι δίχως τη διενέργεια του ελέγχου ιδιαίτερα επικίνδυνων κρατουμένων .

 

Μετά την καταγγελία των αστυνομικών,  ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του συλλόγου των αστυνομικών και της  διοίκησης των φυλακών,  η οποία… έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση καλύπτοντας πλήρως τους κρατούμενους!

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία καθώς και ο αρχηγός της αστυνομίας

 

Με πληροφορίες από:Cyprus times

Video:Alpha