Το ποσό δημιουργεί υποψίες για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητας ακόμα και για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Ποσό που υπερβαίνει τις €160.000 και το οποίο δεν είχε δηλωθεί, εντοπίστηκε στις βαλίτσες επιβάτη που αφίχθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της Πάφου στην Κύπρο. Το ποσόν δημιουργεί υποψίες για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητας ακόμα και για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στα πλαίσια συνεργασίας του Τμήματος Τελωνείων με την ΥΚΑΝ (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών), το Τμήμα Τελωνείων διενήργησε έλεγχο στον επιβάτη, ο οποίος έφτασε στο Αεροδρόμιο Πάφου με πτήση από τις Βρυξέλλες και εντόπισε κρυμμένο στην αποσκευή του, το ποσό των €161.520, το οποίο παρέλειψε να δηλώσει.

xrimata_

Τα αδήλωτα μετρητά βρέθηκαν χωρισμένα σε λευκούς φακέλους που περιείχαν διαφορετικά ποσά ο καθένας.

Ο Βέλγος επιβάτης συνελήφθη και ολόκληρο το χρηματικό ποσό που βρέθηκε κατασχέθηκε για περαιτέρω διερεύνηση σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο διασύνδεσης τους με παράνομες δραστηριότητες ή και χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μανώλης Καλατζής
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις