Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υποστήριξε ότι «λαμβάνουν χώρα κοσμογονικές αλλαγές παγκοσμίως κι εμείς απουσιάζουμε από όλες τις εξελίξεις»

Με αναφορά στην σημερινή παγκόσμια ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας για Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας μετά την πανδημία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα. Σαν σήμερα οι Ναζί κυνηγούσαν έναν λαό κατατρεγμένο. Τους Εβραίους. Να θυμηθούμε ότι στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν χωρούν Ναζί. Πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι σε όποιο ναζιστικό μόρφωμα, σε όποιο φασιστικό μόρφωμα. Η Ελλάδα υπέστη παρόμοια διαδικασία διωγμού και αναφέρομαι στου Πόντιους, στους Μικρασιάτες, στους κατοίκους της ανατολικής Ρωμυλίας. Το κράτος δεν έκανε ποτέ τίποτα για να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα αυτών των σφαγών σε όλη την παγκόσμια ιστορία», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μιλώντας για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο κ. Βελόπουλος το χαρακτήρισε «επιπόλαιο». «Μιλάτε όμως για νησιωτική πολιτική και δεν έχετε ορίσει αλιευτικές ζώνες. Και έως το τέλος του Μαρτίου πρέπει να τις ορίσουμε, γιατί από τον Μάρτιο και μετά θα πληρώνουμε πρόστιμο στην ΕΕ και θα βλέπουμε τον Ισπανό, τον Ιταλό, τον Τούρκο, τον Αλγερινό ψαρά να αλιεύει στο Αιγαίο. Όλο αυτό είναι μια απρονοησία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και το πρόστιμο θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Μόνο η Τουρκία έχει 68 εκατ. τζίρο ανά έτος από τα ψάρια που αλιεύει στο Αιγαίο. Αυτά είναι κλεμμένα λεφτά από τους ψαράδες μας. Το ίδιο λάθος κάνατε και με την μειωμένη επήρεια στο Ιόνιο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Βελόπουλος, υποστήριξε ότι «λαμβάνουν χώρα κοσμογονικές αλλαγές παγκοσμίως κι εμείς απουσιάζουμε από όλες τις εξελίξεις». «Πριν από ενάμιση χρόνο φωνάζαμε για την Γαλλία, για την ανάγκη να υπογράψουμε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά και για τις σχέσεις με την Αίγυπτο» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Πριν λίγες μέρες βγήκε ο αρχηγός του στρατού της Ινδίας και είπε: «Ο Ερντογάν κάνει πολιτισμικό πόλεμο. Στέλνει λαθρομετανάστες για να αλώσει την Ευρώπη». Εγώ πριν από ενάμιση μήνα είχα μιλήσει σε Έλληνα υπουργό και του είχα πει ότι πρέπει η κυβέρνηση να φέρει τους Ινδούς στην χώρα. Φέρτε το ινδικό πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο. Το Πακιστάν έχει πολεμικά πλοία του, νότια του Καστελλόριζου. Διώξτε τους Πακιστανούς που έχουν έρθει στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά. Είναι φίλοι των Τούρκων. Επίσης, βρείτε τρόπο να μην χάσουμε το Ισραήλ. Είναι χώρα που αποτελεί σημείο σταθερότητας στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. «Τα εθνικά θέματα απαιτούν να βλέπουμε την ουσία, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Η αδιάλλακτη στάση, πολλές φορές ευνοεί τον αδιάλλακτο. Αν κάνουμε υποχώρηση σε θέματα ουσίας θα χάσουμε ό,τι κερδήθηκε με αίμα. Και ό,τι κερδήθηκε με αίμα το ξαναπαίρνεις μόνο με αίμα. Το Αιγαίο, τη Θράκη, το Καστελλόριζο, τα Δωδεκάνησα, η Κύπρος κερδήθηκαν με αίμα. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα στην ιστορία».

Ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε επίσης την αντίθεσή του με την επιλογή του κ. Αποστολίδη για να τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.«Πάτε σε ένα στημένο παιχνίδι για να παίξετε την Ελλάδα κορώνα-γράμματα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε επιφυλάξεις για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λάθη».

«Ο ιός υπάρχει, όμως έχετε πει πολλά ψέματα και θα σας τα παρουσιάσω με στοιχεία. Έχω εδώ δημοσίευμα της Le Monde, που λέει ότι τα εμβόλια της Pfizer για τους πολίτες ήταν διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούσαν για τις δοκιμές. Και δημοσιεύει διαρρεύσαντα e-mails του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Μας λέγατε ότι με τα εμβόλια θα λύσουμε το πρόβλημα και τελικά η AstraZeneca λέει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της είναι της τάξεως του 8%. Το Βloomberg, σε δημοσίευμά του λέει ότι τα εμβόλια δεν δείχνουν μείωση του αριθμού των θανάτων. Τα εμβόλια της MERC δεν επιτυγχάνουν τελικά ανοσία κατά του ιού. Όλες οι χώρες αγοράζουν εμβόλια από άλλους. Εμείς γιατί δεν το κάνουμε;» διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Γιατί πρέπει να πάρουμε μόνο από την Pfizer; Γιατί δεν παίρνουμε το Sputnik; Από τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι υπάρχει φάρμακο. Δίναμε στοιχεία γι’ αυτό. Και τελικά υπάρχει η κολχικίνη, που είναι γνωστό φάρμακο, φθηνό και αποτελεσματικό. Χορηγήθηκε σε ασθενείς με κορονοϊό και τελικά παρατηρήθηκε μείωση της θνητότητας κατά 44%, μείωση της ανάγκης για νοσηλεία κατά 25% και μείωση της ανάγκης για διασωλήνωση κατά 50%.

Την ίδια ώρα, η Ινδία διανέμει φάρμακο που είναι ένα κιτ ψευδαργύρου, δοξυκυκλίνης και IVERMECTIN προς 2,6 ευρώ το άτομο. Και εσείς βαφτίζετε “ψεκασμένους” όσους έλεγαν ότι υπάρχει φάρμακο. Και αν το εμβόλιο είναι πανάκεια γιατί ο πρωθυπουργός φοράει μάσκα; Αφού έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Στο Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι 15.000 μολύνθηκαν από τον ιό και το ίδιο έγινε και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Λέτε ότι θα πάρετε δυο εκατ. εμβόλια. Όσα και να πάρετε λύση τελικά είναι το φάρμακο».

«Γιατί επιβάλατε απαγόρευση στο κυνήγι και το ψάρεμα; Και αφού την επιβάλατε γιατί δεν επιστρέφετε τα χρήματα που έδωσαν κυνηγοί και ψαράδες για την ανανέωση των αδειών;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ταχθεί κατά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ. Εσείς κάνατε μια άτυπη επιτροπή και λέτε ότι ακούτε την επιτροπή. Μα αν την ακούγατε δεν θα κάνατε αυτό που κάνατε με τα σχολεία. Λέτε ψέματα και βγαίνει ο λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος της επιτροπής και λέει ότι εμείς δεν ζητήσαμε απαγόρευση των συναθροίσεων. Και εσείς τις απαγορεύετε τις συναθροίσεις. Αλλά το κάνετε εκ του πονηρού γιατί πρόκειται να γίνει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Θα συλλάβετε τους ανθρώπους και μετά θα βγει ο κ. Χρυσοχοΐδης και θα πει “τους άφησα”. Καλά δεν φοβάστε τον λαό; Και αν δεν φοβάστε τον λαό, τον Θεό δεν τον φοβάστε; Τις εκκλησίες γιατί τις κλείσατε;»

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι οι επιλογές διοικητών νοσοκομείων έγιναν με στενά κομματικά και όχι επιστημονικά κριτήρια. «Με κολλητούς, κουμπάρους και συγγενείς θα αλλάξουμε την Ελλάδα; Και αυτοί που έχουν τα πτυχία θα μείνουν άνεργοι; Ικανοποιείτε τους στενά κομματικούς φίλους σας και αυτούς που θέλουν δουλειά τους αφήνετε στο περιθώριο. Αφήνετε απ’ έξω τον μεροκαματιάρη, τον νοικοκύρη, αυτόν που θέλει να αλλάξει την πατρίδα για να βάλετε τα κομματικά στελέχη σας. Εμείς όμως ήρθαμε εδώ για την αξιοκρατία, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια και θα τις διεκδικήσουμε».

lawandorder.gr