Ο Μητσοτάκης πρέπει να εξηγήσει γιατί στρατολογήθηκε στη σκοτεινή υπόθεση εξυπηρέτησης των συμφερόντων της αμαρτωλής πλατφόρμας.

 

Και οι πέτρες ξέρουν ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα Ελλάδας είναι τρισυπόστατο: ενσωματώνει τριών ειδών κόμματα.

Υπάρχουν τα κόμματα της Βουλής -με τους κάθετους διαχωρισμούς για να τα ξεχωρίζουμε στην κάλπη- και ανάμεσά τους δυο οριζόντιοι σχηματισμοί.

Τα «κόμματα της διαπλοκής»: Γύρω από εργολάβους, προμηθευτές του δημοσίου και μιντιάρχες.

Και τρία ad hoc «κόμματα των σκανδάλων» -με όσους φέρονται ανακατεμένοι και έναν κοινό παρονομαστή: τον… Κυριάκο Μητσοτάκη!

Το συναντήσαμε στο σκάνδαλο της Siemens -που μοίραζε εκατομμύρια για «καλλιέργεια εδάφους» στην Ελλάδα.

Έμεινε το ένα εκατομμύριο μάρκα στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, κάτι ψιλά σε έναν υπουργό του και το δικό του τηλεφωνικό κέντρο -που έσπευσε να αποπληρώσει εκ των υστέρων.

Για το «κόμμα της Novartis», ξέρουμε περιπτώσεις εννέα πολιτών και αρχειοθετήθηκαν και του ενός που τελεί υπό ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Ο Μητσοτάκης κέρδισε την ηγεσία αυτού του κόμματος, με την επιχείρηση συγκάλυψης που οργάνωσε, ως πρόεδρος της ΝΔ.

Τώρα τον ξαναβρίσκουμε στο «κόμμα της Uber» – προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο που σαρώνει αυτές τις μέρες και τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -την εποχή που η εταιρία οργίαζε, στρατολογώντας πολιτικούς και δημοσιογράφους- συντόνιζε τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. Επειδή έβαζε κανόνες για τη δραστηριοποίηση της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης στοχοποιήθηκε τότε ως αρμόδιος υπουργός και σήμερα παίρνει την εκδίκησή του.

Ανέβασε βίντεο στο οποίο ο Μητσοτάκης ξεσπαθώνει υπέρ της Uber και πίσω του η Ντόρα, ο Χατζηδάκης, ο Άδωνις και ο άπειρος Κυρανάκης, που μαρτυρούσε συναντήσεις.

Στην κομπανία μετείχαν και οι συνήθεις ύποπτοι της δημοσιογραφίας, που ζητούσαν «ποιοτική εξυπηρέτηση» – σε βάρος των ελληνικών ταξί.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο Μακρόν, υπήρξε σχεδόν εταίρος της αμαρτωλής πλατφόρμας, ενώ ο Σολτς που δεν μπήκε στο κόλπο λοιδορήθηκε.

Από τα έγγραφα που δημοσίευσε ο Guardian, προκύπτει ότι η Uber χειραγωγούμε πολιτικούς και συνωμοτούσε μαζί τους σε παρανομίες σε 40 χώρες.

Σκορπούσε χρήμα και τα τοπικά λόμπι των συμφερόντων της παράκαμπταν τις εθνικές νομοθεσίες και έστηναν μηχανισμούς αθέμιτου ανταγωνισμού και φοροδιαφυγής.

Σε αυτή τη λίστα, δεν περιλαμβάνεται η τότε ελληνική κυβέρνηση – το αντίθετο.

Άλλα από την τότε αντιπολίτευση, μπορούν όλοι να βεβαιώσουν ότι κοιμούνται ήσυχοι αυτές τις μέρες;

Το «κόμμα της Uber» στην Ελλάδα, ήταν στο πλάι της, όταν οργάνωσε κυκλώματα διαφθοράς πολιτικών στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Μητσοτάκης πρέπει να εξηγήσει γιατί στρατολογήθηκε στη σκοτεινή υπόθεση εξυπηρέτησης των συμφερόντων της αμαρτωλής πλατφόρμας.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις