Την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια – μεγαλοπρεπώς σκηνοθετημένη – συζήτηση με δημοσιογράφο της ΕΡΤ, από το δικαστικό ρεπορτάζ ήλθε μια είδηση.
Η αντιεισαγγελέας που παρέλαβε το φάκελο μιας- προκατειλημμένης – προανάκρισης, εναντίον δημοσιογράφων, αποφάνθηκε ότι όσα τους προσάπτουν δεν έχουν βάση.
Έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου,-συν οι Γ. Φιλιππάκης και Αλ. Τάρκας – δικαιωθήκαν: στο σκάνδαλο Νοβάρτις έκαναν απλώς τη δουλειά τους, για την αποκάλυψή του.
Πρωθυπουργός που σέβεται το αξίωμά του, με την ευκαιρία της τηλεοπτικής εμφάνισης ,θα έπαιρνε πίσω όσα είχε πει στη Βουλή σε βάρος τους. Ήταν ψεύδη.
Αλλά όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ανακύκλωνε προβαρισμένες θεωρίες για επιτυχίες και την πολιτική του υπέρ του λαού – παρότι ο ίδιος ο λαός δεν το ξέρει….
Σ’ αυτό το κουραστικό αφήγημα – που δεν είδε κανείς- το μόνο ενδιαφέρον ήταν ότι δεν απάντησε σε όσα του προσάπτει ο Ερντογάν, ως περιεχόμενο της συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο.
Δηλαδή ότι συμφώνησαν να λύσουν «διαφορές», χωρίς «ανάμειξη τρίτων», αλλά ο Μητσοτάκης αθετεί τη συμφωνία..
Είναι αφελές να πιστέψουμε τον Ερντογάν . Αλλά και απορίας άξιο γιατί ο Πρωθυπουργός δεν του τρίβει στα μούτρα ότι ψεύδεται.
Να του πει κατηγορηματικά ότι δεν έκανε μαζί του καμία συμφωνία.
Στο ευνοϊκό περιβάλλον της κρατικής τηλεόρασης ο δημοσιογράφος – Γ. Κουβαράς είπε επί λέξει:
– «Είχατε μια επαφή, προσωπική με τον Πρόεδρο Erdoğan. Είχατε μιλήσει μαζί του. Ο ίδιος λέει ότι είχατε συναποφασίσει και συμφωνήσει να λύνετε τα όποια θέματα υπάρχουν, με μεταξύ σας συνομιλία, και δεν ξέρω αν αυτό όντως ισχύει».
Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε «δεν ισχύει». Άρχισε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ότι συνήθισε στο «ευμετάβλητο της τουρκικής ρητορικής σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και διάφορα άσχετα…
Ποια ρητορική; Για μια συγκεκριμένη συνάντηση του συζητάμε. Ισχύουν όσα λεει ο συνομιλητής του ή όχι;
Δεν είναι «ευθεία απάντηση στο ερώτημα»- όπως είπε –το σχόλιο «το κλίμα στη συνάντησή μου με τον κύριο Erdoğan ήταν καλό». Καλό, όπως το παρουσιάζει η άλλη πλευρά;
Όσο στη φαρέτρα του Τούρκου προέδρου υπάρχει η ευχέρεια να διατυπώνει κατηγορίες για προσωπική ασυνέπεια του Έλληνα πρωθυπουργού, η διεθνής κοινή γνώμη θα απορεί και η διεθνής πολιτική κοινότητα θα κουμπώνεται .
Στην πολιτική υπάρχουν πολλά ψεύδη. Μπορεί , πχ ένας Πρωθυπουργός να βεβαιώνει ότι χώρα του ευημερεί ή να λέει στη Βουλή ότι οι δημοσιογράφοι είναι συμμορία, όταν κάνουν ρεπορτάζ που δεν τον βολεύει .
Αλλά στις διεθνείς επαφές, που εκπροσωπεί τη χώρα, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν να χρησιμοποιεί σε βάρος του ψεύδη….
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις