Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε χθες από τα Καλάβρυτα στην αντιπολίτευση ότι εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών, επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης από τα θέματα που έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε δημοσκοπική καθίζηση

 

Με επίθεση στην αντιπολίτευση ότι εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών, γιατί δεν έχει κάτι άλλο πει, ενώ αυτός… νοιάζεται και προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ξεφύγει από το ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση και να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης από τα θέματα που έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε δημοσκοπική καθίζηση.

«Κάποιοι εργαλειοποιούν τα Τέμπη, γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα άλλο» είπε χθες από τα Καλάβρυτα, όπου βρέθηκε, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τοξικότητα. «Να πάει κάποιος φυλακή, να πέσει ο Μητσοτάκης, μόνο αυτό λένε οι αντίπαλοί μας» τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων. Αναφερόμενος στην κυβέρνησή του είπε πως «η προσοχή μας είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας και στη βελτίωση της ποιότητας της ευημερίας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Ελληνα» και επισήμανε ξανά πως με τον νέο κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ «υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και μέσο μισθό 1.500 ευρώ».

«Δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται σε επίπεδο τοξικότητας και έντασης, που πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 είχαμε αφήσει πίσω μας. Κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους. Επενδύουν σε εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας γιατί δεν έχουν να σας πουν τίποτε για όλα τα υπόλοιπα θέματα» είπε ακόμα και εκτίμησε ότι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα συμβεί ό,τι και στις εθνικές εκλογές του 2023. Ο κ. Μητσοτάκης, με εμφανή στα λόγια του τα σημάδια της αγωνίας για το εκλογικό αποτέλεσμα, ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν «ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο της» και υπογράμμισε πως στις ευρωεκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Ολοι να αναλογιστούμε ποια παράταξη είναι που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ποια παράταξη κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και ποια παράταξη είναι που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. Και να αναλογιστούμε ποια παράταξη, ποιοι ευρωβουλευτές, ποιοι υπουργοί, ποιος πρωθυπουργός είναι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πήγε και στον αγροτικό γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Καλαβρύτων. Εκεί δήλωσε πως «προτεραιότητα είναι η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα». «Είναι το μοντέλο της συνεργατικής παραγωγής, το οποίο θέλουμε να το κάνουμε κανόνα και όχι εξαίρεση συνολικά στον πρωτογενή κλάδο της χώρας» είπε. Ο κ. Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε την ιερά μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και ξεναγήθηκε, καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του καθολικού της. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο δημαρχείο των Καλαβρύτων, ενώ αργότερα μίλησε σε πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων. Κατόπιν πήγε στον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καπή.

 

newsbreak.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις