Μοιράσου το άρθρο

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης – Η παρενόχληση σημειώθηκε σε αθλητικό σύλλογο της Λάρισας

Ταραχή σε αθλητικό σύλλογο της Λάρισας προκαλεί υπόθεση στην οποία διερευνάται η τέλεση αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας.

Έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι δύο πλευρές θα λύσουν τις όποιες διαφορές τους στις αρμόδιες αίθουσες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ελευθερίας», γυναίκα που εργαζόταν ως γραμματέας στον σύλλογο κατέθεσε μήνυση στρεφόμενη εναντίον μέλους της διοίκησης, ενώ με τη σειρά του εκείνος απάντησε με αναφορά για ψευδή καταμήνυση-συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μήνυση εκκρεμεί ήδη ενώπιον των αρμόδιων ποινικών δικαστηρίων, ενώ η δικαστική αντιμετώπιση της ψευδούς καταμήνυσης θα οριστεί μόλις ολοκληρωθεί το βασικό μέρος.

Η καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης (και λόγω Covid-19) προκαλεί την αργοπορία τόσο σε αυτήν, όσο και σε χιλιάδες άλλες.

Η γυναίκα σύμφωνα με πηγές «Ε», άρχισε να ενοχλείται από τη συμπεριφορά του μέλους της διοί­κησής, αρκετούς μήνες πριν τελικά απολυθεί από την εργασία της. Κατηγορεί τον εν λόγω άνδρα, μεταξύ άλλων, πως διαρκώς τη ρωτούσε με πολύ ενοχλητικό τρόπο για τιs σεξουαλικές της προτιμήσεις, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο την «πλησίαζε» πάνω από την καρέκλα της, την ώρα που εργαζόταν στον χώρο του γραφείου του συλλόγου.

Για αρκετά μεγάλο διάστημα, όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», προσπαθούσε να κρατήσει την ισορροπία για να μη χάσει τη δουλειά της, διότι είχε με­γάλη ανάγκη τα χρήματα. Όταν αντιδρούσε, παρατηρούσε μια επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά του για θέματα που αφορούσαν την ποιότητα της εργασίας της, που υπο­στηρίζει ότι δεν είχαν βάση. Από κά­ποιο στιγμή και μετά όμως, έβλεπε πως η κατάσταση ξέφευγε. Σύμφωνα με περιγραφές της, στις αρμόδιες αρχές, εκείνος της υπενθύμιζε διαρ­κώς και εσκεμμένα τη θέση του στη διοίκηση και πως «εκμεταλλευόμενος» αυτό της πρότεινε διάφορες «εξυπηρετήσεις».

Μάλιστα το αποκορύφωμα όπως χαρακτηρίστηκε από την ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν πως της έλεγε ότι κρατούσε «κρατούσε στα χέρια του τη θέση εργασίας της και ότι αν δεν κοιμόταν μαζί του να περίμενε την απόλυσή της από μέρα σε μέρα….». Από τότε ξεκίνησε την αντεπίθεσή της. Αποτάθηκε στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας. Ενημέρω­σε τον πρόεδρο του Δ.Σ. και ζήτησε την απομάκρυνση του εν λόγω προσώπου από τη διοίκηση του Συλλόγου για τους συγκεκριμένους λόγους. Χρειάστηκε τη βοήθεια δι­κηγόρου, ενώ κατέφυγε ακόμη και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ψάχνοντας εγγυήσεις για ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Αντί αυτού βέβαια η γυναίκα απολύθηκε λίγο αργότερα, πήρε όμως την δύσκολη απόφαση να κινηθεί δικαστικά.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα από τον αρμόδιο εισαγγελέα, το μέλος της διοίκησης κατηγορείται για δύο πράξεις. Αυτήν της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της απειλής, καθώς όταν έμαθε για τις καταγγελίες κατηγορείται πως της έλεγε «θα δεις τι θα πάθεις».

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις