Ακόμα μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η 9η, έπεσε θύμα χάκερ μια μαζική κινεζική εκστρατεία κατασκοπείας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Μια ένατη αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει παραβιαστεί από χάκερ, στο πλαίσιο μιας «εκτεταμένης εκστρατείας κινεζικής κατασκοπείας» που έδωσε σε αξιωματούχους στο Πεκίνο πρόσβαση σε ιδιωτικά κείμενα και τηλεφωνικές συνομιλίες άγνωστου αριθμού Αμερικανών, δήλωσε την Παρασκευή κορυφαίος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν αυτόν τον μήνα ότι τουλάχιστον οκτώ εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καθώς και δεκάδες έθνη, είχαν επηρεαστεί από την κινεζική επιδρομή hacking, γνωστή ως Salt Typhoon, σύμφωνα με το abcnews.
Όμως η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Αν Νόιμπεργκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι ένα ένατο θύμα είχε εντοπιστεί αφού η κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες προς τις εταιρείες σχετικά με το πώς να κυνηγήσουν τους κινέζους ενόχους στα δίκτυά τους.
Η ενημέρωση από τη Νόιμπεργκερ είναι η τελευταία εξέλιξη σε μια μαζική επιχείρηση χάκινγκ που έχει θορυβήσει τους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας, έχει εκθέσει τα τρωτά σημεία της κυβερνοασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα και έχει αποκαλύψει την εξελιγμένη ικανότητα χάκινγκ της Κίνας.
Περιορισμένη παραβίαση, οι αρχές των ΗΠΑ την θεωρούν στοχευμένο χάκινγκ
Οι χάκερς παραβίασαν τα δίκτυα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών για να αποκτήσουν αρχεία κλήσεων πελατών και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ιδιωτικές επικοινωνίες ενός περιορισμένου αριθμού ατόμων, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
Αν και το FBI δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως κανένα από τα θύματα, οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες είναι μεταξύ εκείνων των οποίων οι επικοινωνίες παραβιάστηκαν.
Η Νόιμπεργκερ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη ακριβή εικόνα για το πόσοι Αμερικανοί επηρεάστηκαν συνολικά από την επιχείρηση χάκινγκ Salt Typhoon, εν μέρει επειδή οι Κινέζοι ήταν προσεκτικοί με τις τεχνικές τους, αλλά ότι ένας «μεγάλος αριθμός» βρισκόταν στην περιοχή Ουάσινγκτον-Βιρτζίνια (Κυβέρνηση, Κογκρέσο, CIA).
Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο στόχος των χάκερ ήταν να εντοπίσουν ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης των τηλεφώνων και, αν ήταν «κυβερνητικοί στόχοι ενδιαφέροντος», να κατασκοπεύσουν τα κείμενα και τις τηλεφωνικές κλήσεις τους, είπε.
Οι περισσότεροι «στόχοι» των χάκερ ήταν εμπλεκόμενοι με την πολιτική και την διακυβέρνηση
Το FBI δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αποτέλεσαν στόχο των χάκερ είναι «κυρίως εμπλεκόμενοι σε κυβερνητικές ή πολιτικές δραστηριότητες».
H Νόιμπεργκερ δήλωσε ότι το επεισόδιο ανέδειξε την ανάγκη για απαιτούμενες πρακτικές κυβερνοασφάλειας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, κάτι που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών πρόκειται να εξετάσει σε συνεδρίαση τον επόμενο μήνα.
Επιπλέον, είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει πρόσθετες δράσεις τις επόμενες εβδομάδες ως απάντηση στην εκστρατεία χάκερ, αν και δεν είπε ποιες είναι αυτές.
«Γνωρίζουμε ότι οι εθελοντικές πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ανεπαρκείς για την προστασία από την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν που χακάρουν τις κρίσιμες υποδομές μας», είπε. Η κινεζική κυβέρνηση έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή με το χάκινγκ των δικτύων.
in.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις