⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Σε μετωπική επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ περνά ο Παύλος Μαρινάκης, μετά την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών, κατηγορώντας τα κόμματα ότι επιχειρούν να εμφανίσουν τη δικαστική εξέλιξη ως πολιτική δικαίωσή τους.

«Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ καλεί τους «πάσης φύσεως τηλεδικαστές» να αφήσουν «επιτέλους τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Ο Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας το βούλευμα με το οποίο ο Χρήστος Τριαντόπουλος παραπέμπεται για την υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, επιμένει ότι πρόκειται για «ένα ενδιάμεσο στάδιο» μέχρι την τελική κρίση της Δικαιοσύνης και υπενθυμίζει ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Παράλληλα, στρέφει τα πυρά του κατά του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραβάλλοντας τη σημερινή στάση του με την κριτική που είχε ασκήσει όταν ο πρώην υφυπουργός ζήτησε να κριθεί από τους φυσικούς του δικαστές.

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινά από τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη δικαστική εξέλιξη για την υπόθεση των Τεμπών, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Η σημερινή εξέλιξη, άλλωστε, αποτελεί ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης και μέχρι τότε υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας», αναφέρει.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στην αντιπολίτευση και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για άλλη μια φορά εξαπάτησε τους πολίτες.

«Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του ΠΑΣΟΚ, που εκείνη την περίοδο είχαν καταγγείλει τη γενναία απόφαση του κ. Τριαντόπουλου, τώρα να μιλάνε για δικαίωση», σημειώνει.

Ο Παύλος Μαρινάκης συνδέει μάλιστα τη στάση αυτή με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι «στην αντιπολίτευση και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ δεν έβαλαν μυαλό» μετά τις κατηγορίες που είχαν διατυπώσει για βουλευτές της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί παράλληλα να αποκρούσει την κριτική που είχε ασκηθεί για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει, εάν ευσταθούσαν όσα έλεγε τότε η αντιπολίτευση, «το Δικαστικό Συμβούλιο θα είχε επιστρέψει τη δικογραφία στη Βουλή, ζητώντας αναβάθμιση ή τροποποίηση του κατηγορητηρίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση επιμένει ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος ήταν εκείνος που είχε ζητήσει «από την πρώτη στιγμή» να κριθεί από τους φυσικούς του δικαστές.

Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπολύει στη συνέχεια ακόμη πιο σκληρή επίθεση για την πολιτική αντιπαράθεση που αναπτύχθηκε γύρω από την τραγωδία των Τεμπών.

Υποστηρίζει ότι οι παραλείψεις για τις οποίες παραπέμπεται ο πρώην υφυπουργός «δεν έχουν καμία σχέση» με όσα, κατά την κυβέρνηση, υποστήριζαν κόμματα της αντιπολίτευσης πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

«Εκτός από τα “χαμένα βαγόνια”, έκαναν λόγο για μπάζωμα με σκοπό τη συγκάλυψη ενός “παράνομου φορτίου” γεμάτο “ξυλόλιο”», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και θέτει το ερώτημα: «Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα ψεύδη που διέσπειραν με τη σημερινή εξέλιξη;».

Κλείνοντας, στρέφεται κατά όσων χαρακτηρίζει «τηλεδικαστές», τόσο στον δημόσιο διάλογο όσο και στο πολιτικό σύστημα.

«Στη χώρα μας έχουν κάνει πολύ μεγάλη ζημιά οι πάσης φύσεως τηλεδικαστές και ειδικά όσοι εξ αυτών προέρχονται από το πολιτικό σύστημα», αναφέρει και καταλήγει: «Ας αφήσουμε επιτέλους τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις