Ο Eric Stelly διαγνώστηκε θετικός στο βακτήριο E. coli αφού είχε καταναλώσει burger στα McDonald’s.

Ένας κάτοικος του Κολοράντο κατέθεσε μήνυση κατά των McDonald’s αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι η εταιρεία ευθύνεται για την δηλητηρίαση τουλάχιστον 49 ανθρώπων με E.Coli.

Ο Eric Stelly διαγνώστηκε θετικός στο βακτήριο E. coli αφού είχε καταναλώσει ένα burger «quarter pounder» από την περιοχή του Greeley στο Κολοράντο στις 4 Οκτωβρίου. Μετά από το φαγητό όπως είπε, άρχισε να αισθάνεται ναυτία, κράμπες στο στομάχι, αφυδάτωση ενώ αφόδευε αίμα. Ο ασθενής ακόμα είναι σε διαδικασία ανάρρωσης σύμφωνα με την μήνυση.

Ο Stelly κατηγορεί τα McDonald’s για αμέλεια και ζητά 50.000 δολάρια αποζημίωση. Η μήνυση κατατέθηκε στο Ιλιόνις από την δικηγορική εταιρεία Ron Simon & Associates, που εκπροσωπεύει τον Stelly και 10 ακόμα φερόμενα θύματα της δηλητηρίασης. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο πελάτης του νοσηλεύτηκε μετά από αφόρητους πόνους.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές, έχουν καταγράψει 49 περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ. Οι 10 από αυτούς νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και ένας πέθανε. Οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν στις μεσοδυτικές πολιτείες σύμφωνα με το CDC ενώ οι ειδικοί της υγείας συνεχίζουν να ερευνούν τα περιστατικά.

Οι 49 περιπτώσεις δηλητηριάσεων με E.Coli συγκεντρώνονται κυρίως στο Κολοράντο και τη Νεμπράσκα μέχρι στιγμής. Από τους 26 που νόσησαν με E.Coli στο Κολοράντο, πέθανε ο ένας. Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική περίπτωση θανάτου που συνδέεται με το ξέσπασμα της δηλητηρίασης.

Οι αρμόδιοι του CDC είπαν ότι ένα παιδί που νόσησε νοσηλεύεται με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά τα McDonald’s είπαν ότι οι αρχές ειδοποίησαν την εταιρεία για τις ανησυχίες τους μόλις την περασμένη εβδομάδα. Από την Τετάρτη, πάνω από 10 άτομα που ερευνήθηκαν απάντησαν ότι είχαν φάει το συγκεκριμένο burger πριν νοσήσουν.

Η αλυσίδα fast food αφαίρεσε το συγκεκριμένο burger από το μενού στο Κολοράντο, το Κάνσας, την Γιούτα, το Γουαϊόμινγκ αλλά και σε καταστήματα του Αϊντάχο, της Αϊόβας, του Μιζούρι, της Μοντάνα, της Νεμπράσκα, της Νεβάδα, του Νιού Μέξικο και της Οκλαχόμα. Από τα μενού δεν αφαιρέθηκαν άλλα burger.

Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα κρεμμύδια, να είναι η πηγή της μόλυνσης. Οι CDC και FDA είπαν την Τρίτη ότι δεν είχαν ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο να ευθύνονται τα ίδια τα μπιφτέκια. Η αλυσίδα fast food, συμφώνησε με την αξιολόγησή τους αν και είπε ότι τα μπιφτέκια της μαγειρεύονται στους 175 βαθμούς, δηλαδή πάνω από τους 160 βαθμούς που απαιτείται για να σκοτωθούν τα βακτήρια E. coli

Οι δηλητηριάσεις αφορούν δε, σε διάφορα καταστήματα της αλυσίδας, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν ευθύνεται η προετοιμασία του φαγητού, είπε η McDonald’s. Η εταιρεία είπε ότι τα εμπλεκόμενα καταστήματα είχαν διάφορους προμηθευτές για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια αλλά έχουν μόνο έναν κοινό προμηθευτή για τα κρεμμύδια. Πρόκειται για την Taylor Farms με έδρα την Καλιφόρνια, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας λαχανικών στον κόσμο.

Η Taylor Farms, η οποία συνεργάζεται με μεγάλους προμηθευτές τροφίμων, όπως η US Foods, ανακάλεσε την παρτίδα κρεμμυδιών και ανέφερε σε δήλωσή της, που επικαλέστηκε το CBS News ότι διεξήγαγε έρευνες σε «ωμά και τελικά» προϊόντα κρεμμυδιού και «δεν βρήκε ίχνη E. coli».

dnews.gr

Φωτογραφία: McDonald’s/FACEBOOK

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις