Τι θα πράξει λοιπόν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι «σκασμένος», κατά τον Άδωνι, για την οπαδική βία;

Μία ακόμα σύσκεψη για την οπαδική βία, υπό τη βαριά σκιά του τραγικού επεισοδίου στο Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού, γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόντες είναι και οι Υπουργοί:

Παρόμοια σύσκεψη είχε γίνει βέβαια και τον περασμένο Αύγουστο, μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως αποδείχτηκε όμως και προχθές, χωρίς να έχει παραχθεί κανένα αποτέλεσμα.

Μια σύσκεψη, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε… πανηγυράκι εντυπώσεων, με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και των συναρμόδιων υπουργών, στην οποία είχαν προσκληθεί και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, στις 16 Αυγούστου, εννέα ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από τις ναζιστικές ορδές των Κροατών χούλιγκαν (που τώρα τους αφήνουν ελεύθερους), η Κυβέρνηση δια στόματος Μητσοτάκη ανακοίνωνε με αυστηρότητα κιόλας, ότι θα  κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών των ομάδων και πως οι θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα θα ελέγχονται από την αστυνομία.

Μόνο που το ίδιο μέτρο έχει ήδη ψηφιστεί και με την ίδια ακριβώς διατύπωση από τη Βουλή στις 11 Μαρτίου 2022. Και όπως δεν είχε εφαρμοστεί ο νόμος το 2022, έτσι δεν εφαρμόστηκε ο… ξανα-ανακοινωμένος και το 2023.

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο 2024. Ο δολοφονημένος Άλκης Καμπανός, ο δολοφονημένος Μιχάλης Κατσούρης και ο 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει (και πόσα άλλα επεισόδια μικρότερης, αλλά και μεγαλύτερης έκτασης) θα έπρεπε να στοιχειώνουν το Μαξίμου. Θα έπρεπε.

  • Θα λάβει επιτέλους μέτρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη;
  • Θα εφαρμόσει επιτέλους τα όσα έχουν ήδη ψηφιστεί;
  • Θα τολμήσει να προχωρήσει σε δραστικές παρεμβάσεις για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτόν τον βίαιο κύκλο;

Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να ψηφίζει και να ανακοινώνει διαρκώς τους ίδιους νόμους για τους οπαδικούς συνδέσμους και να μην τολμάει ποτέ να τους εφαρμόσει, αφήνοντας κάθε χούλιγκαν ανεξέλεγκτο, δείχνοντας έτσι ότι στην Ελλάδα (και) ο χουλιγκανισμός έχει το ακαταδίωκτο.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά έρχεται και ο γραφικότερος των Υπουργών της Κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, να αραδιάζει στα κανάλια ένα σωρό φανφάρες.

«Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο … Είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών», είπε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Εργασίας.

Έργω κ’ ουκέτι μύθω, λοιπόν.

newsbreak.gr

.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις