Μεγάλες στιγμές ζει η Ρωσία: Αυξήθηκε κατά 13% ο πληθυσμός της και μαζί με την Κριμαία πήρε συνολικά το 23% των εδαφών της Ουκρανίας

53

Πούτιν: «Θα κάνουμε τα πάντα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της βιομηχανίας»

Για μια  «ιστορική ημέρα» μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφότου ανακοίνωσε την ενσωμάτωση των τεσσάρων ρωσόφωνων περιοχών κατά την οποία ο  πληθυσμός της αυξήθηκε κατά 8% και μαζί με την Κριμαία πήρε συνολικά το 23% των εδαφών της Ουκρανίας!

«Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για μια μέρα απονομής της αλήθειας και της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, μπροστά σε πλήθη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στην Κόκκινη Πλατεία είχαν στηθεί εορτασμοί με πλήθος κόσμου να χορεύει.

«Αγαπητοί φίλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τα αδέρφια μας σε Ζαπορίζια, Χερσώνα, Nτονέτσκ και Λουχάνσκ» τόνισε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας σε αυτές τις περιοχές. Θα κάνουμε τα πάντα γι’αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της βιομηχανίας. Θα χτίσουμε ξανά σχολεία, ινστιτούτα, νοσοκομεία», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος δίνοντας υποσχέσεις στον ρωσικό λαό που πανηγύριζε.

Το μήνυμα του έκλεισε με τα εξής λόγια: «Έχουμε γίνει πιο ισχυροί επειδή είμαστε μαζί. Ζούμε στην αλήθεια. Αλήθεια σημαίνει δύναμη και κατ’επέκταση νίκη. Η νίκη είναι δική μας».

Ρωσία:  Ο νέος χάρτης της χώρας

Μπορεί η Ρωσία να κατέχει το 23% της πρώην ουκρανικής επικράτειας του 2014 (ή 25% αν ληφθεί υπ’όψιν και η περιοχή της περιφέρειας του Νικολάγιεφ που έχει καταληφθεί) αλλά σε αυτή την έκταση βρίσκονται σχεδόν 20 εκατ. πληθυσμού από τα 43 εκατ. πληθυσμού που αποτελούσαν πριν την έναρξη του πολέμου τον πληθυσμό της Ουκρανίας.

Ο πληθυσμός αυτός είναι ρωσόφωνος στην συντριπτική του πλειοψηφία (90%) και αναμένεται να απορροφηθούν εύκολα από την Ρωσική Ομοσπονδία.

Από τις νότιες περιοχές του Χαρκόβου μέχρι τα δυτικά της Χερσώνας που έχουν περιέλθει υπό την ρωσική κυριαρχία (ή κατά τους Ρώσους «απελευθερώθηκαν»), η πληθυσμιακή «ένεση» που γίνεται στη Ρωσία αντιστοιχεί σε δημογραφική αύξηση του πληθυσμού της κατά 13%!

Οι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας από 143 εκατομμύρια πλέον θα ξεπερνούν τα 160 εκατομμύρια, μαζί με την Κριμαία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομική και κρατική «δυναμική» της Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα ελέγχεται το 60% των σιτοβολώνων της Ουκρανίας και το 50% του βιομηχανικού της δυναμικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, τον οποίο θα λειτουργεί πλέον η Ρωσία αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό περί 23% (άλλες πηγές αναφέρουν 20% και άλλες 28%) της ενέργειας που χρειάζεται η Ουκρανία.

Μόνο ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια με μία μικρή επέκταση των μονάδων του μπορεί να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρα τα νέα εδάφη που θα ενταχθούν στην Ρωσία.

Επίσης στη Ρωσία έχουν ενταχθεί το 80% των μεγάλων λιμένων της Μαύρης Θάλασσας από το 2014, με την Οδησσό και ένα δευτερεύων λιμάνι δυτικά της Κριμαίας να είναι τα μοναδικά της Ουκρανίας που μπορούν να εξυπηρετήσουν εμπορική κίνηση.

Και αυτό για πόσο; Είναι δεδομένο ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί και βασικός στόχος είναι η κατάληψη των ακτών της βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας.

Άλλωστε η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι μόλις τελειώσει με την επιχείρηση στο Ντονμπάς θα προχωρήσει δυτικά προς την Οδησσό, εκτός από το Χάρκοβο.

Άρα η Ρωσική Ομοσπονδία  έχει, άμεσα σχεδόν, διπλασιάσει τα έσοδά της από τα ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα κ.α.), έχει σχεδόν τριπλασιάσει τα έσοδά της από τα σιτηρά και μέταλλα, όπως το νικέλιο, έχει αυξήσει τον πληθυσμό της κατά 13%  και την γεωστρατηγική της θέση στην βόρεια Μαύρη Θάλασσα σε ποσοστό επί της ακτογραμμής  80% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014.

 

 

 

Την ίδια ώρα οργισμένη ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της Μόσχας στο αίτημα της Ουκρανίας για «ταχεία προσχώρηση» στο ΝΑΤΟ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών και τη Μαρία Ζαχάροβα, η οποία χρησιμοποίησε εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς για το Κίεβο και τη Συμμαχία.

«Σήμερα, ο καθένας έχει επιλέξει το δικό του δρόμο. Οι αιμοσταγείς χασάπηδες που σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά πηγαίνουν στον σκουπιδότοπο του ΝΑΤΟ. Και εμείς προχωράμε στο μέλλον», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες για τη Ρωσία, διότι το να κερδίζεις ύψος είναι πάντα πιο δύσκολο από το να πέφτεις. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «τα φτερά που έχουμε, μας εμποδίζουν από το να συρθούμε στο έδαφος».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like