Πηγές του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, ισχυρίζονται ότι η αποχώρηση της ήταν προμελετημένη, λέγοντας ότι η κυρία Αδαμοπούλου έχει βάλει πλώρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όμως χρησιμοποιήσει το ΜέΡΑ25 σαν εφαλτήριο για την είσοδο της στη Βουλή. Μάλιστα, όπως σκωπτικά λένε, η ανεξάρτητη βουλευτής δεν αισθανόταν «ιδεολογικά καλά» στους κόλπους ενός κόμματος που λέει αυτά που πιστεύει και πιστεύει αυτά που λέει.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, παρότι ήταν έκπληξη η αποχώρηση της και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής αιφνιδιαστικά με επιστολή της, η βουλευτής στο παρελθόν είχε διαφοροποιηθεί συστηματικά σε καίρια πολιτικά ζητήματα. Επισημαίνουν μάλιστα, ότι υιοθετούσε συντηρητικές θέσεις σε αντιδιαστολή με τις αξίες και θέσεις των μελών του ΜέΡΑ25.
Πιο αναλυτικά, αναφέρουν ότι στη Συνταγματική Αναθεώρηση διαφοροποιήθηκε από την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) που ψήφισε υπέρ της απαλοιφής της αναγνώρισης επικρατούσας θρησκείας από το ισχύον Σύνταγμα, ψηφίζοντας η ίδια «παρών». το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς -παρά το γεγονός ότι ήταν ειδική αγορήτρια- διαφοροποιήθηκε (χωρίς πρότερη προειδοποίηση της ομάδας μας) από τη θέση του ΜέΡΑ25, χωρίς καν να παραθέσει τη θέση του κόμματος ως όφειλε από το Καταστατικό.
Τον Απρίλιο του 2020 -λόγω της πανδημίας- η ΚΟ αποφάσισε τη διάθεση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για ενίσχυση τριών νοσοκομείων που θα αποφασίζονταν από κοινού, για όσο διάστημα διαρκούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η κυρία Αδαμοπούλου διαφοροποιήθηκε από την απόφαση αυτή (όπως και η κα Αδάμου) και εξέφρασε την πρόθεσή της να κινηθεί ατομικά, περιορίζοντας στον ένα μήνα το διάστημα της σχετικής ενίσχυσης. Μάλιστα επέμεινε να διατεθούν χρήματα σε νοσοκομείο της περιφέρειάς της αντί να κατευθυνθούν σε νοσοκομεία αναφοράς που θα σήκωναν το μεγαλύτερο βάρος.
Της καταλογίζουν επίσης ότι αρνείτο συστηματικά να συνυπογράφει ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Απαντώντας μάλιστα στις αιτιάσεις της ίδιας, ότι δεν είναι ένα δημοκρατικό κόμμα απαντούν ότι το κόμμα δεν αντέδρασε στα παραπάνω αποδεικνύει ότι το «στο ΜέΡΑ25 αναγνωρίζουμε έμπρακτα το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, το κόμμα μας δεν αντέδρασε -όπως άλλα κόμματα θα έκαναν- στις πιο πάνω διαφοροποιήσεις της κυρίας Αδαμοπούλου. Κι όμως: η κυρία Αδαμοπούλου δεν ερυθριάζει κατηγορώντας το ΜέΡΑ25 «για έλλειμμα δημοκρατίας, ισότητας και υπευθυνότητας… πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών!».
Από την πλευρά της, η κυρία Αδαμοπούλου σε συνέντευξη της στον ρ/σ Status FM, κατηγορεί το κόμμα για σεξισμό, έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας. «Τολμώ να πω ότι υπάρχει έντονος σεξισμός απέναντι στις γυναίκες του κόμματος. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Σημειώνεται πως δεν η πρώτη αποχώρηση από το κόμμα. Η Κωνσταντίνα Αδάμου, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης αποχώρησε από το κόμμα τον Ιούλιο του 2021 καταγγέλλοντας ακόμη και bullying εντός του κόμματος.
Σε επιστολή της δήλωνε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι, κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές. Επίσης, στις 15 Φεβρουαρίου, η αναπληρωματική Βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Μαρία Μποτονάκη, αποχώρησε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το ΜέΡΑ25 απέχει παρασάγγας εκατό από την ελληνική κοινωνία, από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κάθε δημοκρατική διαδικασία».
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις